Cartell destacat per al 15è Festival Internacional de Música de Tarragona

Deu cursos i nou concerts dirigits a tot tipus de públic conformen el programa de l'esdeveniment

19 mayo 2017 22:32 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Professors catalans, polonesos, anglesos, italians o japonesos aterraran a Tarragona amb motiu del 15è Festival Internacional de Música de la ciutat, organitzat per l'Escola i Conservatori de Música de la Diputació a la ciutat, entre el 26 de juny i el 5 de juliol. Uns músics de reconegut prestigi que, dins de la vessant pedagògica del festival, impartiran cursos de diferents instruments de corda i metall. Pel que fa la vessant més cultural, el programa oferirà nou concerts que permetran que públic de totes les edats pugui gaudir del Quartet Casals, l'Orquestra de Cambra de Tarragona, el Quintet de Metall Back o diversos recitals i actuacions dels professors que passaran aquests dies per la ciutat.

El tret de sortida al 15è Festival Internacional de Música de Tarragona (FIMT) el donarà 'Will Sanders Brass Ensemble & Música Brasilera', un espectacle de producció pròpia que es farà el dia 26 de juny a la plaça de la Pagesia i que serà obert a tota la ciutadania. A partir d'aquí se succeiran una desena de cursos i concerts, els primers dirigits a alumnes de tot el món i els segons amb la intenció d'arribar a tot tipus de públic.

Marta Sardaña, directora de l'Escola i Conservatori de Música de la Diputació a la ciutat, ha exposat que l'objectiu principal de tot plegat és "donar qualitat a l'ensenyament que donem", amb les classes magistrals que impartiran músics de prestigi internacional com ara l'italià Corrado Bolsi (violí), la israeliana Rivka Golani (viola), el mexicà Gerardo Arriaga (guitarra) o la catalana Laura Ruiz (clarinet). Sardaña també ha manifestat la seva intenció d'obrir la música a tothom, perquè "no cal que se'n vagin sempre a Barcelona" per poder escoltar bons músics.

Un dels membres de la comissió del FIMT, Jordi Masip, ha detallat algunes novetats referents als cursos, com ara que enguany s'ha recuperat el de guitarra o violoncel, que en les darreres edicions no s'havien fet, i es fa per primera vegada el de clarinet. S'espera que s'hi inscriguin al voltant d'un centenar d'alumnes.

Pel que fa als concerts, tant Sardaña com Masip han insistit que es tracta d'actuacions de molt alt nivell a un preu "simbòlic" -la majoria de propostes tenen una entrada de cinc euros i algunes són gratuïtes- que es podran veure a l'auditori de la Diputació de Tarragona. Entre altres, es podrà gaudir d'un concert del reconegut Quartet Casals, d'un recital a càrrec del tenor Roger Padullés, o d'un concert més popular a càrrec del Cor Cantabile.

 

Reclamen més suport i més espais

Sardaña ha reclamat també més suport a la música per part de l'Ajuntament de Tarragona, i una millor planificació cultural a la ciutat. Així mateix, ha posat de manifest que "la manca de Tarragona són els espais", i ha dit que troba a faltar un teatre accessible, o un auditori més gran que el que té la Diputació de Tarragona, de 300 localitats. Tot i reconèixer que "s'estan fent intents", com ara una programació estable d'òpera al Teatre Tarragona, Sardaña ha dit que "encara és insuficient".

Comentarios
Multimedia Diari