Comença el FEC amb 24 curts a competició de 12 països europeus

Al llarg de cinc dies, els realitzadors presentaran els seus films i competiranper assolir el primer premi de 3.500 euros

19 mayo 2017 23:19 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Festival Europeu de Curtmetratges (FEC) torna, un any més, a Reus per projectar films de ficció d’arreu d’Europa i premiar-ne els millors.

Les activitats del festival, que arriba enguany a la seva dissetena edició, començaran aquest matí amb dues sessions de l’Aula de cinema, la qual està destinada a estudiants de batxillerat, graus mitjos i superiors i vol donar a conèixer als joves espectadors la importància de la cultura cinematogràfica, més enllà dels films comercials i dels formats habituals.

No serà fins a les nou de la nit, que començarà la primera sessió de curtmetratges a competició al Teatre Bartrina. I és que dels 2.500 films inscrits enguany, se n’han seleccionat 24 de 12 països europeus diferents que competiran per aconseguir el primer premi al millor curtmetratge de 3.500 euros, el segon de 2.000 i el tercer de 1.000 euros. Així com el guardó del primer millor Microfilm de 800 euros i el segon de 500. Al marge d’aquests premis remunerats, els aspirants opten també al Premi del públic al millor curtmetratge i el Bigas Luna a la millor història.

Els curtmetratges encarregats de donar el tret de sortida a les sessions competitives del festival seran: Daphné ou la belle plante, de Sébastien Laudenbach i Sylvain Dérosne (França), Cowboys Janken Ook, de Mees Peijnenburg (Països Baixos), Nena, d’Alauda Ruiz de Azúa (Espanya), Subtotal, de Gunhild Enger (Noruega), A Ciambra, de Jonas Carpignano (França) i Timber, de Nils Hedinger (Suïssa).

Per presentar els curtmetratges, el festival cinematogràfic comptarà amb la presència dels realitzadors dels treballs i en aquest primer dia visitaran la ciutat, Jean-Christophe Soulageon, productor del film francès, Daphne ou la belle plante, Merinde Verbeek, guionista de Cowboys Janken Ook, Leif Edlund, actor de Subtotal i la suïssa, Lina Geissman, productora de Timber.

Cal tenir en compte que el FEC compta amb una secció competitiva, amb curtmetratges europeus contemporanis, un seguit de seccions i activitats paral·leles, però, sobretot, pretén ser un punt de trobada entre directors, públic i estudiants de cinema, on la majoria dels realitzadors seleccionats presenten els seus films i comparteixen la seva experiència.

Entres les sessions paral·leles, es troba la de Panorama; Panorama.CAT; Selecció Cortocircuito; Retrospectiva FEC; Secció Infantil;Marató FEC i finalment la Presentació Microfilms.

Comentarios
Multimedia Diari