Consells importants per prevenir la grip

19 mayo 2017 23:17 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'epidèmia de grip es troba al valor màxim d'aquesta temporada. Els casos de grip ha augmentant fins als 429 per cada 100.000 habitants, arribant al pic epidèmic d'aquesta temporada.

La millor manera de protegir-se i evitar la propagació de la grip és la vacunació i seguir unes bones pràctiques d'higiene. Això ajuda a disminuir la transmissió dels virus i és l'acció més efectiva per portegir-se i protegir els altres.

Mesures higièniques relatives a les persones:

* Quan tossiu o esternudeu, tapeu-vos la boca i el nas amb un mocador d'un sol ús, i llenceu-lo a les escombreries. Si no teniu mocador, tossiu o esternudeu a la part superior de la màniga.

* Renteu-vos les mans amb freqüència amb aigua i sabó durant uns deu o vint segons, o amb un preparat amb alcohol, i eixugueu-vos-les bé (sobretot després de tocar superfícies comunes, com ara baranes, manetes de portes, teclats i ratolins d'ordinador, telèfons, elements de subjecció en el transport públic i després d'esternudar i mocar-vos).

* Eviteu el contacte proper amb persones malaltes de la grip, i no compartiu menjar ni estris (coberts, gots, tovallons, mocadors...) i altres objectes sense netejar-los degudament, i quedeu-vos a casa si creieu que esteu malalts i aneu al CAP.

Mesures higièniques relatives als espais:

* Ventileu sovint els espais tancats obrint les finestres.

* Netegeu i desinfecteu regularment amb els productes habituals les superfícies dures; sobretot les que s'utilitzen amb freqüència i les que entren més en contacte amb les mans (llapis, taules, teclats d'ordinador, ratolins, manetes de porta, etc.)

* Netegeu freqüentment les joguines, els instruments musicals, els llapis i, en general, el material escolar compartit.

* Eviteu compartir gots, coberts, raspalls de dents i altres objectes que puguin haver estat en contacte amb saliva o secrecions.

I recordi, davant de qualsevol dubte, consulti al seu metge o farmacèutic.

Comentarios
Multimedia Diari