Más de Naltros

Naltros Cos i ànima en silenci als peus de Montsant

Cos i ànima en silenci als peus de Montsant

El dissabte 30 de setembre se celebra l’onzena jornada Natura i Espiritualitat a la Cartoixa d’Escaladei 

Sílvia Fornós

Whatsapp
Imatge d’una edició anterior de la jornada. Foto: patrimoni.gencat

Imatge d’una edició anterior de la jornada. Foto: patrimoni.gencat

La Cartoixa d’Escaladei evoca tranquil·litat, serenitat i meditació. Reviure aquesta pau interior és el que busca l’onzena edició de la jornada Natura i Espiritualitat que se celebrarà el pròxim dissabte, 30 de setembre. La proposta pretén estimular una vivència plena, que ajudarà els assistents a sintonitzar i harmonitzar amb la natura i el paisatge sota l’abric de Montsant. 

«Aquesta edició, com les anteriors, busca que els participants s’alliberin dels sorolls de la ment, mitjançant el contacte amb la natura i el silenci», detalla Maria Assumpta Esquís, membre de l’equip tècnic de l’Àrea de Monuments i Jaciments de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural i facilitadora en creixement personal. Ella i el Josep Maria Mallarach, membre de la Comissió mundial d’àrees protegides i que des de fa deu anys treballa en la salvaguarda d’espais naturals sagrats, dirigiran la trobada a la Cartoixa d’Escaladei. 
La jornada, que se celebra des de l’any 2010, s’organitza dos cops l’any, coincidint amb els equinoccis de primavera i tardor. «Entre els participants hi ha persones que per primer cop participen en l’experiència i d’altres que repeteixen cada any, i l’aforament és d’una vuitantena de persones», detalla Maria Assumpta Esquís. 

2. - 2.09.2014,  Scaladei, Priorat.V Jornada de Natura i Espiritualitat a la Cartoixa d'Scaladei.foto: Jordi Play V Jornada de Natura i Espiritualitat
Els participants descobriran l’entorn de Montsant. Foto: patrimoni.gencat

Explica que «els assistents poden escollir entre realitzar el Camí dels Cartoixans, que és un recorregut que dura entre dues hores i mitja i tres, i que resulta un viatge per l’espiritualitat de Montsant, o bé quedar-se al conjunt patrimonial on podran meditar i contemplar el paisatge i l’espai en silenci». 
L’activitat començarà a les 10 del matí i acabarà a les 18 hores, i el preu és de 10 euros. L’afora-ment és limitat i les reserves es poden realitzar trucant al telèfon 977 827 006 o bé enviant un correu a escaladei.cultura@gencat.cat. L’organització recomana portar coixí per a les estones de meditació, així com el menjar i beguda, ja que només hi haurà servei de bar a l’hora de dinar.

El paisatge de Montsant i l’antiga Cartoixa s’impregnen durant la jornada de silenci i les pregàries dels participants. Natura i Espiritualitat a la Cartoixa d’Escaladei proposa compartir una jornada silenciosa, serena i contemplativa, lluny de presses, sorolls i neguits, obrint tots els sentits del cos i de l’ànima per gaudir de la pau interior. En aquesta onzena edició de la jornada, l’organització també anima els participants a compartir la seva experiència mitjançant les xarxes socials, utilitzant els hashtags #meditacióEscaladei i també #PatrimoniCultural.

Temas

Comentarios

Lea También