Cos i ànima en silenci als peus de Montsant

El dissabte 30 de setembre se celebra l’onzena jornada Natura i Espiritualitat a la Cartoixa d’Escaladei 

25 septiembre 2017 06:10 | Actualizado a 10 octubre 2017 20:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Cartoixa d’Escaladei evoca tranquil·litat, serenitat i meditació. Reviure aquesta pau interior és el que busca l’onzena edició de la jornada Natura i Espiritualitat que se celebrarà el pròxim dissabte, 30 de setembre. La proposta pretén estimular una vivència plena, que ajudarà els assistents a sintonitzar i harmonitzar amb la natura i el paisatge sota l’abric de Montsant. 

«Aquesta edició, com les anteriors, busca que els participants s’alliberin dels sorolls de la ment, mitjançant el contacte amb la natura i el silenci», detalla Maria Assumpta Esquís, membre de l’equip tècnic de l’Àrea de Monuments i Jaciments de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural i facilitadora en creixement personal. Ella i el Josep Maria Mallarach, membre de la Comissió mundial d’àrees protegides i que des de fa deu anys treballa en la salvaguarda d’espais naturals sagrats, dirigiran la trobada a la Cartoixa d’Escaladei. 
La jornada, que se celebra des de l’any 2010, s’organitza dos cops l’any, coincidint amb els equinoccis de primavera i tardor. «Entre els participants hi ha persones que per primer cop participen en l’experiència i d’altres que repeteixen cada any, i l’aforament és d’una vuitantena de persones», detalla Maria Assumpta Esquís. 

Explica que «els assistents poden escollir entre realitzar el Camí dels Cartoixans, que és un recorregut que dura entre dues hores i mitja i tres, i que resulta un viatge per l’espiritualitat de Montsant, o bé quedar-se al conjunt patrimonial on podran meditar i contemplar el paisatge i l’espai en silenci». 
L’activitat començarà a les 10 del matí i acabarà a les 18 hores, i el preu és de 10 euros. L’afora-ment és limitat i les reserves es poden realitzar trucant al telèfon 977 827 006 o bé enviant un correu a escaladei.cultura@gencat.cat. L’organització recomana portar coixí per a les estones de meditació, així com el menjar i beguda, ja que només hi haurà servei de bar a l’hora de dinar.

El paisatge de Montsant i l’antiga Cartoixa s’impregnen durant la jornada de silenci i les pregàries dels participants. Natura i Espiritualitat a la Cartoixa d’Escaladei proposa compartir una jornada silenciosa, serena i contemplativa, lluny de presses, sorolls i neguits, obrint tots els sentits del cos i de l’ànima per gaudir de la pau interior. En aquesta onzena edició de la jornada, l’organització també anima els participants a compartir la seva experiència mitjançant les xarxes socials, utilitzant els hashtags #meditacióEscaladei i també #PatrimoniCultural.

Comentarios
Multimedia Diari