Creadors de ViOrigen: 'La Terra Alta té un gran potencial'

Entrevista a Jordi Navarro, Quim Sastre i Josep Segarra

19 mayo 2017 23:06 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

- Com va nàixer ViOrigen?

- Jordi Navarro: Al novembre del 2013, després de la Festa del Vi de Gandesa, vam començar a parlar-ho i aquell hivern vam treballar fort per tindre-ho preparat per Setmana Santa, quan hi ha més visitants a la Terra Alta. A l’abril del 2014, ara fa un any, vam començar.

 

- Però així ja us coneixíeu?

- J. N.: Clar, som amics de l’escola, quintos, i ara, socis.

 

- Què li faltava a la Terra Alta perquè nasqués ViOrigen?

- J. N.: Creiem que la comarca té un potencial molt important pel que fa a visites i paisatges i la qualitat dels seus vins és extraordinària. Oferim un servei més global, coordinem l’oferta perquè el visitant no haja d’anar de celler en celler. Una de les novetats d’enguany és que ja no només som un servei turístic de visites o rutes sinó una agència de viatges i podem oferir caps de setmana sencers.

- Quim Sastre: Faltava una empresa dedicada a l’enoturisme i per donar a conèixer el paisatge d’aquí. La gent que ve a la Terra Alta busca tranquil·litat i bona gastronomia, i un cop veu l’encant paisatgístic de la comarca i beu el vi, queda enganxat a la zona. I després, la recomana.

 

- I com ha anat el primer any?

- J. N.: Hem tingut més de 700 visites. Estem contents de com ha anat. Ara hem passat de 80 a 120 vins disponibles a la web per poder comprar, i afegim noves activitats culturals a banda de les sis rutes que oferim.

- Q.: Sí, treballem amb 24 cellers. Cada ruta, organitzada per temàtica, en comprèn dos. També fem actes puntuals depenent de l’època de l’any, com calçotades o el Pack de la Passió que vam oferir a Setmana Santa a Vilalba dels Arcs.

 

- Què busca el turista a la Terra Alta?

- J. N.: La Terra Alta té tres grans branques. La que aplega més visitants és la via verda, un turisme familiar que combina esport i paisatge. L’altra és el vi, que cada cop va aconseguint reconeixements internacionals i encara s’ha de treballar més. I finalment, els espais de la Batalla de l’Ebre, que també han col·locat la comarca al mapa.

 

- Així trobeu que queda molta faena per fer?

- Josep Segarra: Sí, ja s’ha treballat molt i l’últim any turístic de la comarca ha sigut molt bo, però queda molt camí per recórrer i més línies que no s’han treballat.

 

- Per exemple?

- J. S.: En un futur podem organitzar packs d’experiències més variades, relacionades amb el senderisme o d’altres més culturals i històriques. Al principi sempre era centrat en l’enoturisme o amb els treballs de camp, tallers de poda... Ara ens obrim a més.

- Q.: També voldríem treballar amb el tema de tasts d’olis, que són molt valorats.

 

- Quin tipus de visitants acostumeu a tenir?

- J. N.: El primer any els clients han sigut un 70% de la província de Tarragona. Molts eren joves del Baix Ebre i Montsià que volien conèixer els cellers dels vins que consumien.

- J. S.: Sí, al principi pensàvem que seria gent més gran.

 

- I va ser difícil emprendre?

- J. S.: Al contrari, no esperàvem arribar tan lluny. És obvi que al principi per donar-te a conèixer s’ha de picar molta pedra, però la nostra valoració és molt positiva.

- Q.: No, no vam tenir problemes i vam rebre molt bona resposta per part de tots els cellers. Com als tres ens agrada tant el sector, tot és més fàcil.

Comentarios
Multimedia Diari