Dani Meseguer: 'Recollirem llet per donar a Càritas'

Entrevista a l'entrenador del grup d´adults del Club Atletisme Terres de l´Ebre

19 mayo 2017 22:31 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

- En què consisteix la Volta Solidària al Baix Ebre?

- El repte és fer una volta al perímetre del Baix Ebre (3, 4 i 5 de juliol) passant per diferents pobles. En total seran 215 quilòmetres que es faran de manera ininterrompuda. Són tretze etapes que es correran per relleus; els membres del grup d’adults del Club Atletisme Terres de l’Ebre les cobrirem, i les persones que ho vulguin ens poden acompanyar. Hem proposat l’activitat per recollir un bon nombre de litres de llet per a Càritas.

 

- Com s’han de fer les inscripcions?

- Per cada inscripció que es fa demanem sis litres de llet o sis euros que després es convertiran en llet. Els que ho desitgin poden apuntar-se a través d’aquesta pàgina: grupadultsate.blogspot.com.es. Allí també trobaran tota la informació de les etapes previstes. Començaren amb una etapa per dins Tortosa que constarà de 4 quilòmetres i es farà caminant, el dia 3 de juliol, i l’etapa següent serà Tortosa-Riumar (42 quilòmetres). Anirem fent tot el recorregut fins a acabar el diumenge dia 5 de juliol al Parc Municipal de Tortosa. S’ha de destacar que aquesta activitat no és competitiva.

 

- El trajecte és variat?

- Sí, el trajecte és molt variat, amb etapes totalment planes i d’altres de pura muntanya. Es passa per la vora del riu i del mar i es coronen els dos cims comarcals, La creu de Santos (950 metres) i Caro (1.447metres).

 

- Com sorgeix la idea de fer aquesta volta?

- L’any passat, el grup de veterans del Club Atletisme Terres de l’Ebre ens vam inscriure per fer la Trailwalker, de 100 quilòmetres, on es recullen 1500 euros per inscripció que es donen a Intermon Oxfam. El repte ens va agradar perquè era esportiu i solidari, i ens va permetre ajudar a la gent. Vam pensar que havíem d’intentar fer alguna cosa més, i abans de Nadal vam fer les 24 hores corrent per La Marató de TV3. Amb tot aquest bagatge darrere, finalment va sortir la Volta Solidària al Baix Ebre.

 

- Tindran l’ajuda d’altres clubs per fer aquesta volta?

- Tenim l’ajuda del mateix Club Atletisme Terres de l’Ebre, ja que nosaltres som una secció dins d’aquesta entitat, i també hem demanat a alguns clubs del Baix Ebre que ens acompanyen; per exemple, el grup Fent Sendera de Benifallet ja ens ha confirmat que cobrirà una etapa i, a més, una fira que es fa al poble servirà per recollir llet o donatius.

 

- Tindrà continuïtat aquesta iniciativa?

- Ens agradaria que el repte no només es fes aquest any, sinó que la intenció és anar consolidant la volta i fer més edicions els pròxims anys. Animem la gent que vingui a participar enguany i de cara al futur, perquè és especialment important ajudar en aquests moments complicats a Càritas; ells necessiten moltes aportacions i nosaltres hi posem el nostre granet de sorra. A més, a finals d’aquest any, segurament repetirem l’experiència de col·laborar amb La Marató de TV3.

 

- Competeixen com a grup d’adults de l’ATE?

- Entrenem dos dies a la setmana, i s’ha de dir que dintre del grup hi ha persones que participen en proves ultra, altres que fan els 10.000 i gent que no pren part en cap competició. Tot i aquesta varietat, als entrenaments sempre trobem una estona per estar junts, i això crea una gran unió.

Comentarios
Multimedia Diari