Dani Pitarque: 'El record de Jordi perdura'

Entrevista al president de l'Aassociació Esportiva Jordi Pitarque

19 mayo 2017 21:50 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

- L’Associació Esportiva Jordi Pitarque permet recordar el seu germà...

- L’Associació es va formar arran de la mort sobtada del meu germà l’any 2010. Les persones que el coneixíem i l’estimàvem vam sofrir un fort impacte, i un grup d’amics van decidir que havien de fer el que fos per intentar que un cas com el d’ell no es repetís. L’Associació té el principal objectiu de lluitar contra les malalties cardiovasculars, prenent com a referent les seves dues grans passions: el futbol i els nens. A la vegada, hem aconseguit que el record de Jordi perduri.

 

- Què destacaria de la forma de ser de Jordi?

- Destacaria per damunt de tot la seva bondat, simpatia i generositat, qualitats que transmetia a tota la gent que l’envoltàvem a través del seu etern somriure, un somriure que mai oblidarem, sempre quedarà gravat als nostres cors.

 

- Quines activitats fan?

- Les principals activitats que organitzem durant l’any són les Jornades de Formació i el Torneig. Les Jornades de Formació es realitzen durant la Setmana Santa. Consisteixen en la realització d’entrenaments, impartits per professionals, que van dirigits a nens d’edats entre 5 i 12 anys. D’altra banda, el Torneig, que es realitza durant els dos primers caps de setmana de setembre, és l’activitat més destacada que organitza l’Associació, tant pel capital humà que mobilitza com pel nivell futbolístic. Per a l’organització d’aquestes activitats és bàsica la participació desinteressada d’entrenadors, àrbitres i voluntaris.

 

- Precisament aquest cap

de setmana (avui, dissabte) es celebra la fase final del Torneig...

- El Torneig en els seus inicis es feia en un sol cap de setmana, però actualment es divideix en dues fases. En la fase prèvia participen 24 equips, dels quals tres es classifiquen per a la fase final. La fase final està formada per un total de 16 equips, entre els quals podem trobar el FC Barcelona, el Vila-real CF i l’Espanyol.

 

- L’Associació va signar un acord de col·laboració amb CSIC-ICCC...

- Durant els tres primers anys de vida de l’Associació vam signar un Conveni amb el Centre d’Investigació Cardiovascular, on s’establia el nostre compromís de col·laborar econòmicament amb la seva tasca. La donació total va ser de 5.750 euros. L’any passat vam destinar els fons recaptats, un total de 3.680 euros, a la Marató de TV3 dedicada a la investigació de les malalties cardiovasculars. Actualment, estem gestionant amb el CSIC-ICCC la signatura d’un nou conveni que servirà com a eina de col·laboració.

 

- També una part del benefici es destina a comprar un desfibril·lador anualment...

- La intenció que tenim aquest any és la de donar el desfibril·lador a un dels equips participants del Torneig. Per tal d’escollir quin serà, valorarem l’acompliment de certs requisits indispensables, tant per a l’obtenció del desfibril·lador com per al seu adequat manteniment.

 

- Tenen previst fer més activitats en un futur?

- Els temps actuals no són fàcils i els recursos econòmics són els que són, però això no ens farà perdre les ganes de continuar treballant per fer que el prestigi de l’Associació Jordi Pitarque Ceprià segueixi creixent. Volem mantenir i reforçar les dues principals activitats per tal que siguin un referent.

Comentarios
Multimedia Diari