Descobreix al Sorolla més desconegut a CaixaForum Tarragona

´Sorolla. Apunts a la sorra´ posa en relleu la faceta de dibuixant del pintor valencià

19 mayo 2017 16:57 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

CaixaForum Tarragona presenta ‘Sorolla. Apunts a la sorra’, una mostra que redescobreix al pintor valencià des d’una de les seves facetes menys conegudes, la de dibuixant. L’exposició apropa al públic els dibuixos que Joaquim Sorolla feia a l’aire lliure com a exercici artístic despreocupat i que, moltes vegades, acabaven inspirant les seves pintures.

D’aquesta manera, a les parets de CaixaForum Tarragona es contraposen dibuixos i notes de color amb algunes de les seves pintures més conegudes, permetent al visitant aproximar-se d’una manera diferent a la seva obra i seguir els passos que donava des de les primeres ínies o impressions fins als detalls finals sobre les teles.

L’exposició està formada per 123 obres, entre dibuixos, quadres a l’oli i notes de color de totes les èpoques de la producció de Joaquim Sorolla. Es tracta de la mostra més completa dedicada a aquest aspecte de l’obra de l‘artista, gràcies a la selecció portada a terme a partir de la col·lecció de més de 5.000 dibuixos que conserva el Museu Sorolla.

La mostra es divideix en cinc àmbits que proposen un recorregut a través dels ‘Treballs al mar’, que presenten les obres més antigues del pintor, ‘Barques i bous’, que evoquen la duresa de la vida de la costa però també l’esperit del mar, ‘Dones del mar’, que presenten la figura femenina gairebé com a mitològica, ‘L’alegria de l’aigua’, que plasmen moments fugaços de la felicitat a la vora del mar, y ‘Elegants a la platja’, que mostren l’esplendor de la burgesia de la Belle Époque a les platges del nord.

Produïda per la Fundació Museu Sorolla amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa” i comissariada per Consuelo Luca de Tena, directora del primer, ‘Sorolla. Apunts a la sorra’ arriba a CaixaForum Tarragona després d’haver rebut la visita de més de 42.000 persones al seu pas pels centres de Lleida i Girona.

Comentarios
Multimedia Diari