Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Descobreix al Sorolla més desconegut a CaixaForum Tarragona

´Sorolla. Apunts a la sorra´ posa en relleu la faceta de dibuixant del pintor valencià

Redacció

Whatsapp
Descobreix al Sorolla més desconegut a CaixaForum Tarragona

Descobreix al Sorolla més desconegut a CaixaForum Tarragona

CaixaForum Tarragona presenta ‘Sorolla. Apunts a la sorra’, una mostra que redescobreix al pintor valencià des d’una de les seves facetes menys conegudes, la de dibuixant. L’exposició apropa al públic els dibuixos que Joaquim Sorolla feia a l’aire lliure com a exercici artístic despreocupat i que, moltes vegades, acabaven inspirant les seves pintures.

D’aquesta manera, a les parets de CaixaForum Tarragona es contraposen dibuixos i notes de color amb algunes de les seves pintures més conegudes, permetent al visitant aproximar-se d’una manera diferent a la seva obra i seguir els passos que donava des de les primeres ínies o impressions fins als detalls finals sobre les teles.

L’exposició està formada per 123 obres, entre dibuixos, quadres a l’oli i notes de color de totes les èpoques de la producció de Joaquim Sorolla. Es tracta de la mostra més completa dedicada a aquest aspecte de l’obra de l‘artista, gràcies a la selecció portada a terme a partir de la col·lecció de més de 5.000 dibuixos que conserva el Museu Sorolla.

La mostra es divideix en cinc àmbits que proposen un recorregut a través dels ‘Treballs al mar’, que presenten les obres més antigues del pintor, ‘Barques i bous’, que evoquen la duresa de la vida de la costa però també l’esperit del mar, ‘Dones del mar’, que presenten la figura femenina gairebé com a mitològica, ‘L’alegria de l’aigua’, que plasmen moments fugaços de la felicitat a la vora del mar, y ‘Elegants a la platja’, que mostren l’esplendor de la burgesia de la Belle Époque a les platges del nord.

Produïda per la Fundació Museu Sorolla amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa” i comissariada per Consuelo Luca de Tena, directora del primer, ‘Sorolla. Apunts a la sorra’ arriba a CaixaForum Tarragona després d’haver rebut la visita de més de 42.000 persones al seu pas pels centres de Lleida i Girona.

Temas

  • NALTROS

Lea También