Dos de cada tres joves espanyols no té cap intenció de deixar de fumar

El Grup Espanyol de Càncer de Pulmó alerta de l'escassa incidència de les campanyes contra el tabac en aquest grup d'edat

07 diciembre 2017 19:21 | Actualizado a 07 diciembre 2017 19:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Dos de cada tres joves espanyols d'entre 15 i 24 anys no té cap intenció de deixar de fumar, segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Només un 8% dels que fumen diàriament es proposa deixar-ho a curt termini i un 21% s'ho planteja com a objectiu a mig termini (en sis mesos). Per al Grup Espanyol de Càncer de Pulmó (GECP), aquesta dada revela l'escassa incidència de les campanyes contra el tabac en aquest grup d'edat. Més de 321.000 adolescents espanyols fumen entre 10 i 19 cigarretes al dia i 165.000 consumeix més d'un paquet diari.

"Els joves no són capaços de veure de prop les conseqüències que té el tabac en la seva vida, ja que es manifesten 20 anys després que es produeixin els majors pics de consum", assenyala Enric Carcereny, vicepresident del GECP i oncòleg de l'Hospital Germans Trias i Pujol, a Badalona. El grup de recerca veu imprescindible reactivar les campanyes de sensibilització i prevenció cap a la població més jove i que és més vulnerable al consum del tabac. 

El GECP, un grup format por més de 400 experts, recorda que, amb l'eliminació de l'hàbit tabàquic, els casos de càncer de pulmó es podrien reduir fins a un 80%. A Catalunya, 1.394.000 persones fumen diàriament i prop d'un 63% no té intenció de deixar de fumar. 

El grup d'investigació ha posat en marxa la segona edició del concurs 'No deixis que el tabac entri a la teva vida', que consisteix a animar els joves de segon a quart d'ESO que cantin contra el tabac per evitar que comencin a fumar.

Comentarios
Multimedia Diari