'Duem instruments clàssics a un nou escenari per explorar nou sons'

Entrevista a Anna Amigó, violinista i músic, membre del grup Formiga & Cigale que dissabte realitza un concert a la Riera de Gaià

19 mayo 2017 17:07 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

 

Anna Amigó
(l’Espluga de Francolí, 1982) va aprendre violí des de petita a l’escola de música de l’Espluga i després va estudiar Turisme a la UB i Publicitat i RRPP a la UOC. Ha viscut a Alemanya, França, Escòcia i Bèlgica, on des del 2011 és un dels dos membres, amb l’Eva Genniaux, del grup musical Formiga & Cigale. Aquest dissabte, 10 de desembre, a les 19.30 hores, fan un concert al Casal dela Riera de Gaià. 
Anna Amigó (l’Espluga de Francolí, 1982) va aprendre violí des de petita a l’escola de música de l’Espluga i després va estudiar Turisme a la UB i Publicitat i RRPP a la UOC. Ha viscut a Alemanya, França, Escòcia i Bèlgica, on des del 2011 és un dels dos membres, amb l’Eva Genniaux, del grup musical Formiga & Cigale. Aquest dissabte, 10 de desembre, a les 19.30 hores, fan un concert al Casal dela Riera de Gaià. 

- Parli’m del concert que faran aquest dissabte a la Riera.

- Serà un concert en format duet, on l’Eva toca l’arpa celta i jo el violí, però també emprem altres instruments acústics perquè sigui una experiència nova. Reciclem melodies i composicions per aconseguir un resultat extravagant. També mantenim un diàleg continu amb el públic. Així que més que un concert és un show.

- Interpretaran cançons del seu segon disc,Formiga & Cigale.

- I també altres que no es troben al disc que vam llançar al juny. Aquest es compon de deu cançons que són deu històries diferents, i es poden escoltar individualment, però que totes juntes també tenen un sentit i significat.

- Em podria avançar una de les deu històries?

- Una de les cançons és el relat de la caputxeta vermella però molt canviada. Aquí no se la menja el llop, sempre està corrent fins que arriba a un penya-segat... Amb la música interpretem les passes i altres elements del conte de manera que s’entén la història.

- Anem a la seva història. Com va néixer Formiga & Cigale?

- Quan vaig anar a viure a Brussel·les volia aprendre a tocar l’arpa, tot i que jo ja tocava el violí. A Bèlgica l’arpa és un instrument més estès que a Catalunya i a l’escola de música vaig conèixer l’Eva, una noia francesa, amb qui vaig començar a tocar. El 2011 va començar el grup Formiga & Cigale i justament aquest dissabte complim el cinquè aniversari.

- El seu estil musical es mou per un ventall molt ample.

- La gent pot pensar que és folk

contemporani, però en realitat és una cruïlla on es mouen diverses expressions musicals.

- El 2012, van treure el seu primer disc, Made in Brux.

- És un repertori de cançons d’altres països, com temes d’Escòcia, on vaig viure i la seva cultura musical em va influenciar. També hi ha cançons infantils adaptades.

- Vostè ha viscut en diferents països. Aquesta diversitat cultural és clau per entendre el seu estil?

- És una barreja de tot. La meva formació de violí va ser en un estil clàssic, però a mesura que et vas movent, aprens a adaptar, fusionar i crear un món musical personal. Abans que parlava d’Escòcia, als pubs d’allà vaig aprendre a captar melodies.

- A més, canten en diferents llengües.

- Cantem en català, francès, castellà, anglès, portuguès d’Angola i llatí. Però ho fem de tal manera que el significat de la cançó sigui comprensible per al públic, amb el suport de molts instruments.

- Fan diverses gires durant l’any.

- Anem molt a Catalunya i França perquè és important no deixar de banda les nostres arrels. Cada vegada ens movem més però amb gires més curtes.

- Com ha evolucionat Formiga & Cigale aquests cinc anys?

- Sempre hem fet una exploració dels instruments per buscar nous sons i trencar estereotips. Duem instruments clàssics a un nou escenari. A mi m’agrada que sigui en l’escala menor, ja que fan pensar i ajuden a reflexionar.

Comentarios
Multimedia Diari