Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Naltros MÚSICA

"Duem instruments clàssics a un nou escenari per explorar nou sons"

Entrevista a Anna Amigó, violinista i músic, membre del grup Formiga & Cigale que dissabte realitza un concert a la Riera de Gaià

Iñaki Delaurens

Whatsapp
L´artista de l´Espluga (d), amb la seva companya de grup, Eva Genniaux (e). Foto: Gemma Boada

L´artista de l´Espluga (d), amb la seva companya de grup, Eva Genniaux (e). Foto: Gemma Boada

Anna Amigó
(l’Espluga de Francolí, 1982) va aprendre violí des de petita a l’escola de música de l’Espluga i després va estudiar Turisme a la UB i Publicitat i RRPP a la UOC. Ha viscut a Alemanya, França, Escòcia i Bèlgica, on des del 2011 és un dels dos membres, amb l’Eva Genniaux, del grup musical Formiga & Cigale. Aquest dissabte, 10 de desembre, a les 19.30 hores, fan un concert al Casal dela Riera de Gaià. 

Anna Amigó (l’Espluga de Francolí, 1982) va aprendre violí des de petita a l’escola de música de l’Espluga i després va estudiar Turisme a la UB i Publicitat i RRPP a la UOC. Ha viscut a Alemanya, França, Escòcia i Bèlgica, on des del 2011 és un dels dos membres, amb l’Eva Genniaux, del grup musical Formiga & Cigale. Aquest dissabte, 10 de desembre, a les 19.30 hores, fan un concert al Casal dela Riera de Gaià. 

- Parli’m del concert que faran aquest dissabte a la Riera.

- Serà un concert en format duet, on l’Eva toca l’arpa celta i jo el violí, però també emprem altres instruments acústics perquè sigui una experiència nova. Reciclem melodies i composicions per aconseguir un resultat extravagant. També mantenim un diàleg continu amb el públic. Així que més que un concert és un show.

- Interpretaran cançons del seu segon disc,Formiga & Cigale.

- I també altres que no es troben al disc que vam llançar al juny. Aquest es compon de deu cançons que són deu històries diferents, i es poden escoltar individualment, però que totes juntes també tenen un sentit i significat.

- Em podria avançar una de les deu històries?

- Una de les cançons és el relat de la caputxeta vermella però molt canviada. Aquí no se la menja el llop, sempre està corrent fins que arriba a un penya-segat... Amb la música interpretem les passes i altres elements del conte de manera que s’entén la història.

- Anem a la seva història. Com va néixer Formiga & Cigale?

- Quan vaig anar a viure a Brussel·les volia aprendre a tocar l’arpa, tot i que jo ja tocava el violí. A Bèlgica l’arpa és un instrument més estès que a Catalunya i a l’escola de música vaig conèixer l’Eva, una noia francesa, amb qui vaig començar a tocar. El 2011 va començar el grup Formiga & Cigale i justament aquest dissabte complim el cinquè aniversari.

- El seu estil musical es mou per un ventall molt ample.

- La gent pot pensar que és folk

contemporani, però en realitat és una cruïlla on es mouen diverses expressions musicals.

- El 2012, van treure el seu primer disc, Made in Brux.

- És un repertori de cançons d’altres països, com temes d’Escòcia, on vaig viure i la seva cultura musical em va influenciar. També hi ha cançons infantils adaptades.

- Vostè ha viscut en diferents països. Aquesta diversitat cultural és clau per entendre el seu estil?

- És una barreja de tot. La meva formació de violí va ser en un estil clàssic, però a mesura que et vas movent, aprens a adaptar, fusionar i crear un món musical personal. Abans que parlava d’Escòcia, als pubs d’allà vaig aprendre a captar melodies.

- A més, canten en diferents llengües.

- Cantem en català, francès, castellà, anglès, portuguès d’Angola i llatí. Però ho fem de tal manera que el significat de la cançó sigui comprensible per al públic, amb el suport de molts instruments.

- Fan diverses gires durant l’any.

- Anem molt a Catalunya i França perquè és important no deixar de banda les nostres arrels. Cada vegada ens movem més però amb gires més curtes.

- Com ha evolucionat Formiga & Cigale aquests cinc anys?

- Sempre hem fet una exploració dels instruments per buscar nous sons i trencar estereotips. Duem instruments clàssics a un nou escenari. A mi m’agrada que sigui en l’escala menor, ja que fan pensar i ajuden a reflexionar.

Temas

  • NALTROS

Comentarios

Lea También