Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El 15% de diagnosticats d'Alzheimer viuen sols

L´estudi s´ha fet en un àmbit rural

Agencias

Whatsapp
El 15% de diagnosticats d'Alzheimer viuen sols

El 15% de diagnosticats d'Alzheimer viuen sols

Un 15,7% dels pacients diagnosticats d’Alzheimer viuen sols, segons un estudi dut a terme a les àrees bàsiques de salut de Santa Eugènia de Berga i d’Artés, dues poblacions d’àmbit rural, sobre una població de 26.852 habitants. L’estudi, realitzat per l’Institut d’Investigació en Atenció Primària Jordi Gol (Idiap Jordi Gol), ha analitzat el perfil dels pacients diagnosticats d’Alzheimer (191).

D’aquests, un 15,71% viuen sols, un 59,16% acompanyats, i un 25,13%, en residències.

Els que viuen sols són més grans (86 anys de mitjana ) que els que ho fan acompanyats (82,5 anys) o els que habiten en residències (84,19 anys). Cal assenyalar que els pacients diagnosticats d’Alzheimer que viuen sols són majoritàriament dones (90%).

Del total que viuen sols, un 23% pateix demència lleu, i un 73% moderada.

Segons Jordi Espinàs, investigador de l’Idiap i investigador principal del projecte, els resultats «ens fan veure que els pacients amb Alzheimer són un repte per a la nostra societat i els pacients amb Alzheimer que viuen sols, una urgència».

«És fonamental la dedicació de més recursos humans i econòmics i l’establiment de plans coordinats a tots els nivells per a la seva atenció», afegí l’investigador.

Temas

  • SALUD

Comentarios

Lea También