El 'Diari' convida els subscriptors al Museu Salvador Vilaseca

Poden aconseguir la seva entrada gratuïta doble per visitar la mostra ‘Aproximacions creatives’

06 marzo 2018 21:53 | Actualizado a 07 marzo 2018 08:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aproximacions creatives a la Col·lecció BEEP d’Art Electrònic’ és una exposició única a tot Europa que es pot visitar al Museu Salvador Vilaseca de Reus. 
Els subscriptors poden aconseguir la seva entrada doble gratuïta enviant el nom complet, mòbil i data de naixement a l’adreça promocions@diaridetarragona.com fins al 29 de març. 

La Col·lecció BEEP d’Art Electrònic integra peces molt singulars que van ser escollides durant les diferents edicions dels premis BEEP Art Electrònic entre els anys 2003 i 2017. Aquestes peces són un testimoni de l’evolució de la creació artística a través de diferents mitjans digitals i tècnics. L’exposició al Museu Salvador Vilaseca permetrà descobrir aquest fons d’obres realitzades entre 1970 i 2016.
La Col·lecció BEEP d’Art Electrònic és la primera col·lecció de tot l’estat especialitzada en l’art vinculat a la ciència i la tecnologia i es troba entre les més importants d’Europa en la seva especialitat. Art interactiu, art sonor, robòtica, bioart...

La Col·lecció BEEP d’Art Electrònic reuneix a través de 40 obres principals corrents en què s’ha anat ramificant l’art electrònic, oferint també un reflex del nostre temps i de com ha evolucionat la sensibilitat artística de la nostra societat en les primeres dècades de l’eclosió informàtica: des de les investigacions pioneres d’Evru, Waldo Balart o Luis Lugán, fins a les obres d’alguns dels més destacats creadors contemporanis com Anthony McCall, Rafael Lozano-Hemmer o Marcel·lí Antúnez. L’exposició ‘Aproximacions creatives a la Col·lecció BEEP d’Art Electrònic’ pretén també apropar el públic a les obres de manera didàctica i per això està estructurada en tres apartats fonamentals. En el seu conjunt l’espai expositiu és híbrid i les obres triades conviuen lliurement entre elles adaptant a l’espai i seguint unes pautes i unes línies narratives evidents. De fet, el públic descobrirà de seguida els tres recorreguts alternatius que se sumen al lineal: Aproximacions interactives, Aproximacions reactives i Aproximacions contemplatives.

El recorregut d’Aproximacions interactives està format per obres que no estan completes sense la presència de l’espectador qui es converteix en part fonamental del procés creatiu. És el cas d’obres com Luci de José Manuel Berenguer o Alfabet de Marcel·lí Antúnez, que a diferència d’un llenç, requereixen la presència activa del públic.

L’horari de visita és de dimarts a dissabte, de 10 a 14 h i de 17 a 20h. D’altra banda, la visita guiada es fa el dissabte a les 18 h. I es pot confirmar visita al telèfon 977 010 660.

Comentarios
Multimedia Diari