El FIC-CAT selecciona 49 obres finalistes en la 8a edició

El Festival Internacional de Cinema repartirà 9.ooo euros entre tots els premis i mencions especials

19 mayo 2017 22:59 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada ha donat a conèixer aquest cap de setmana les quaranta-nou obres que han estat seleccionades per ser projectades del 2 al 7 de juny a Roda de Berà, al Casal Municipal Les Monges i la sala del teatre del Casino Municipal. Les obres es classifiquen en diferents gèneres: curtmetratges, llargmetratges, documentals, videoclips i finalment obres fetes per centres educatius. El gènere amb més obres és, sens dubte, el curtmetratge, amb una quinzena de participants, seguit de les obres dels centres educatius, amb deu peces. A més, onze de les obres seleccionades optaran al premi a la millor producció de les comarques tarragonines.

D’entre les obres seleccionades destaquen els llargmetratges El camí més llarg per tornar a casa de Sergi Pérez, Stella Cadente de Lluís Miñarro L’altra frontera d’André Cruz Shiraiwa, Cuinant de Marc Fàbregas, La fossa de Pere Vilà o Rastres de sàndal de Maria Ripoll; el documental Projecte Rwanda de Sergi Cervera; els curtmetratges Pithaya d’Albert Espinosa, Una nit de Marta Bayarri, Tornem-hi de Ferran Carvajal i Interior. Famíliad’Esteve Soler, Gerard Quinto i David Torras. Tampoc no s’han d’obviar les diferents propostes audiovisuals que han fet arribar els centres educatius o els videoclips de tots els tipus de gèneres musicals.

9.000 euros en premis

El festival repartirà un total de nou mil euros en premis, a més d’un lot de material audiovisual per al centre educatiu guanyador en la seva categoria. Totes les produccions seleccionades opten a tres premis: premi del jurat, premi del públic i premi a la millor interpretació. D’altra banda, també opten a possibles mencions especials. Entre les produccions també s’escollirà un guanyador en la modalitat de millor obra de les comarques tarragonines.

El FIC-CAT s’autodefineix com el festival que aposta per les produccions realitzades en llengua catalana i que va dirigit especialment a realitzadors i a les realitzadores, ja siguin aficionats o bé professionals, que tinguin propostes creatives, arriscades i innovadores al món audiovisual.

Comentarios
Multimedia Diari