Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Festival Deltebre Dansa tanca l'onzena edició amb 12.000 espectadors

L'organització es planteja incorporar nous espais on oferir espectacles de cara al 2016

ACN

Whatsapp
Un instant de l'espectacle de clausura del Festival Deltebre Dansa, a càrrec de Race Horse Company. Foto: ACN

Un instant de l'espectacle de clausura del Festival Deltebre Dansa, a càrrec de Race Horse Company. Foto: ACN

Un espectacle de Race Horse Company va servir, aquest dissabte a la nit, per clausurar a l'onzena edició del Festival Deltebre Dansa. Un certamen que, durant quinze dies, ha ofert tallers professionals, classes d'iniciació i una àmplia programació d'espectacles de dansa i circ contemporani. Enguany, tal com ha apuntat el director, el reconegut ballarí Roberto Olivan, la cita ha anat, fins i tot, "millor del que esperàvem", i assistents i participants han felicitat l'equip per les millores en l'organització. La xifra de públic s'ha incrementat respecte les darreres edicions i s'han assolit els 12.000 espectadors. De cara al 2016 el festival ja es planteja incorporar nous espais on oferir espectacles.

La darrera nit del festival va començar amb la Mostra d'Iniciació que els participants amateurs van preparar al llarg dels quinze dies. Un moment que, segons el director del certamen, Roberto Olivan, va ser "màgic" i en què van constatar el "pes" que ha aconseguit el festival al municipi. "S'ha consolidat enormement", ha assegurat, perquè "la gent del poble s'ho ha fet seu". També ha celebrat l'augment d'espectadors, 12.000 enguany, entre els que han assistit als espectacles i els que han seguit les actuacions amb les projeccions en directe que es feien en una pantalla gegant a l'exterior de la carpa.

Del 6 al 19 de juliol, el Festival Deltebre Dansa ha ofert diverses novetats, com ara l'estrena de la Nit Solidària i del Circ, l'ampliació de l'oferta dels cursos d'iniciació o alguns canvis en la infraestructura del recinte, on s'han afegit noves zones com la Carpa Xirin, però a més, s'han adequat millor els espais com la Carpa Deltebre Dansa. De cara al 2016, i segons ha avançat Olivan a l'ACN, l'objectiu és "mantenir-nos". "Entenem que allò bonic", ha indicat, "és fer-ho tan gran com és ara però no més, per no perdre l'essència i la familiaritat típica del festival". El que sí ha plantejat és l'opció d'obrir el ventall d'escenaris amb "espais efímers, exteriors", que se sumin a la carpa de circ.

Així, la idea és continuar acollint uns 150 participants -enguany de 50 nacionalitats diferents-, i oferir una proposta única en un entorn molt especial. "Ens agrada ser un esdeveniment efímer", ha manifestat Olivan, sense estar lligats "a cap política, a cap partit polític, a cap indret físic". "Ens agrada ser independents", ha dit, perquè "el que valorem és la cultura i l'art, i la gent per damunt de tot", ha conclòs.

Temas

  • CULTURA

Comentarios

Lea También