El Mussart, 10 anys reivindicant cultura

El festival de poesia i música torna a reviscolar la zona de la Mussara aquest dissabte, 5 d’agost

03 agosto 2017 10:04 | Actualizado a 03 agosto 2017 10:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Festival d’acció poètica Mussart fa 10 anys i ho celebra tot enaltint la igualtat entre actors i actrius. I és que en aquest esdeveniment, segons va fer constar ahir el seu director artístic Francesc Cerro-Ferran, no hi ha llistons que valguin. Tot actor té el dret i el mèrit de comunicar-se «i, més, en un indret tan especial com la Mussara». 

Segons l’alcalde de Vilaplana,  Tomàs Bigorra, també present ahir a la roda de premsa de presentació, «l’acte, sens dubte, tindrà un caràcter especial». Va fer un breu repàs de les personalitats que han passat en les darreres edicions, com ara Gerard Quintana o Fito Luri, i va constatar que «l’èxit és arribar a la dècada». Per la seva banda, la regidora de Cultura de Vilaplana, Jacqueline Mestre, també va dir la seva. «Fa tres edicions que col·laborem en aquesta iniciativa i concentra punts de treball amb molt d’estrès i veure el producte fet una realitat és tota una satisfacció», va destacar Mestre.  

Els detalls
La cita del 5 d’agost a la Mussara tindrà inici a les 19.30 hores i anirà a càrrec de Jordi Ferrón, que conduirà la conferència inaugural. Tot fent gala de la seva estreta vinculació amb el projecte teatral Grans mestres del Fortuny, Ferrón explicarà el perquè de la importància de l’art, la poesia i la prosa en la societat actual, la qual segons Cerro-Ferran «està mancada de referents». Així doncs, Ferrón donarà al públic les eines per tal d’evolucionar. També desglossarà els poemes, textos i textos prosa pronunciats pel repartiment d’intèrprets escollits d’enguany. En aquesta agrupació hi ha Montse Guallar, Enric Majó, Sergio Caballero i Santi Ricart.

Un dels reptes de l’acte és fer reflexionar i fomentar el debat


Tots ells participaran en l’habitual ruta poeticoliterària que es desenvoluparà per diferents racons de la Mussara, dividida en tres punts en cadascun dels quals hi haurà una parella dels intèrprets esmentats. Ells recitaran fragments importants en el marc català del segle XX amb noms com Salvador Espriu i Carles Riba, entre molts altres. «Aquesta edició serà original, perquè complim una fita on remarcarem el factor més local i no menys important. A continuació d’aquesta ruta, comptarem amb Antònia Farré, Íngrid Braña, Marc Mestre i Pep de las Heras, que també ens oferiran una posada en escena d’allò més treballada», va acotar Cerro-Ferran.  
 

El perill dels populismes

Per posar la cirereta, la vetllada també anirà maridada amb un monòleg realitzat per Montse Guallar i Enric Majó. La parella farà reflexionar els assistents sobre el perill dels populismes. «És un dels objectius del Mussart, esdevenir una eina per pensar i reflexionar i debatre. No podem caure en la seducció dels cants de les sirenes», va assenyalar finalment el dramaturg Cerro-Ferran parlant de la societat «evolucionada en coneixement, però sense saviesa».

 
Per coronar la nit, a banda del sopar, es donarà a conèixer la misteriosa obra històrica de Ramon Gausachs anomenada Almusara: Lo qu’amaga la boira –molt adient per la zona– i una sessió poeticomusical  (22.30 hores) a càrrec del cantant Albino Tena que anirà acompanyat de Jordi Francesch, que col·locarà a les seves peces melòdiques petites càpsules de poesia.  

Comentarios
Multimedia Diari