El Pati de la Diputació de Tarragona acull l'art colorista de la pintora Beni Izquierdo

L'exposició Color i Vida de l'exalumna de l'Escola d'Art de la Diputació a Tarragona s'hi pot visitar fins al proper 19 de març

19 mayo 2017 16:19 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Pati del Palau de la Diputació acull des d'aquest divendres, dia 17 de febrer, l'exposició d'una trentena de pintures a l’oli sobre tela de l’artista tarragonina i exalumna de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Tarragona Benigna Izquierdo. Amb un gran domini de les harmonies del color, l'artista recrea sobretot paisatges, bodegons i retrats.

L'art de Benigna Izquierdo se situa entre la realitat i l'abstracció, possibilitant que hi hagi multiplicitat d'interpretacions de les seves obres. Aquestes pintures combinen els trets més bàsics del romanticisme i els de l’expressió gestual. El professor de l'Escola d'Art de la Diputació a Tarragona Àlvar Calvet defineix l'obra de Beni Izquierdo com "una pintura sincera i oberta, pintura de territoris propers que ens trasllada a territoris universals". Calvet veu a l'artista com "una constructora de finestres que ens traslladen en el temps i que alhora fan que aquest, el nostre, es dilati."

Izquierdo va néixer a Alguazas (Múrcia), però viu a Tarragona des de fa més de 40 anys. Va ser alumna de l’Escola Taller de la Diputació l’any 1979. El 1984 es va graduar en Arts Aplicades, en l’especialitat de pintura i, des de llavors, ha exposat a diferents espais i centres de la demarcació de Tarragona, a la seva localitat natal, a Molina de Segura i a Calahorra, entre d'altres. També ha participat en algunes exposicions col•lectives a Nova York, l’any 2002, i a Madrid, el 2000. Beni Izquierdo ha guanyat diversos premis d'art.

 El diputat de Cultura de la Diputació, Joan Olivella, acompanyat de l'artista, han presentat aquest divendres a la tarda la inauguració de l'exposició Color i Vida, en un acte amb l'assistència d'un nombrós públic. La mostra es podrà visitar al Pati del Palau fins al proper 19 de març, en horari de 9.00 h a 21.00 h, de dilluns a divendres; de 9.00 h a 13.00 h i de 17.00 h a 21.00 h els dissabtes, i d'11.00 h a 14.00 h els dies festius.

 

Comentarios
Multimedia Diari