Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El RACC considera inadmissible la situació de la N-340

Des del 2010 hi ha hagut 66 víctimes mortals en aquesta via, 17 d´ells durant 2015. El RACC ha proposat repetidament el rescat dels camions de la N-340 i ara creu que és una emergència social. La solució, que està en mans del Ministeri de Foment i té un cost 0, replica un model exitós aplicat a la N-II a Girona, i per tant ha de ser immediata.

Redacció

Whatsapp

El RACC demana una solució immediata als problemes d’accidentalitat de la N-340, un dels pitjors trams de la xarxa viària catalana on en els darrers 5 anys hi hagut 66 morts, 17 d’ells durant l’any 2015. La solució que ara respon a una emergència social està en mans de l’Administració i consisteix en el rescat dels camions que circulen per la N-340, una mesura que té un cost 0.

Des del passat mes de gener, la N-340 que uneix Alcanar (Montsià) i Vallirana acumula 17 víctimes mortals, més del 13% dels 121 morts registrats enguany a tota la xarxa viària catalana.

Per aquesta via hi circulen una mitjana de fins a 25.000 vehicles, i fins a un 30% de vehicles pesants, que eviten el peatge de l’AP-7. La saturació de vehicles fa augmentar el risc d’accidentalitat i posa en perill la vida de les persones que hi circulen, ja que s’hi produeixen molts avançaments que sovint acaben en xocs frontals

Solució immediata a cost 0

El RACC considera que els transportistes de vehicles pesants són també víctimes d’aquesta situació. Per això, abans que el desdoblament de la N-340 sigui una realitat, hi ha una solució senzilla i d’aplicació immediata: desviar els camions cap a l’AP-7, oferint-los un descompte del 50% en el peatge. L’experiència a la N-II a la província de Girona (on ja s’ha desviat el trànsit pesat per l’AP-7) ha obtingut un gran èxit a nivell de vides salvades, cosa que avala que la mesura també s’apliqui a la N-340.

Proposta avalada per estudis El RACC ha realitzat de forma recurrent diferents estudis amb propostes sobre possibles solucions per aquesta via. Així, ha conclòs que la reducció del 50% en la tarifa del peatge de l’AP-7 es veuria compensada per l’augment previst de trànsit de camions en aquesta autopista. Els beneficis socials de la mesura ascendirien a més de 29 Mill.€/ any:

Reducció d’accidents amb camions implicats: 10 Mill. €/any

Reducció de combustible i emissions de CO2 dels transportistes: 6,2 milions d’euros (combustible) i 0,53 milions d’euros (en emissions de CO2)

Reducció en temps de trajecte dels transportistes: un estalvi de 12,7 mill.€/any El Corredor Mediterrani, clau per a l’economia El RACC recorda que la N-340 és la carretera més llarga d’Espanya, amb 1.248 quilòmetres i que forma part de l’Eix mediterrani que connecta amb Europa i la resta de la península ibèrica, una infraestructura essencial per a l’economia d’un país. Per una solució immediata per a la N-340 El RACC demana al Ministeri de Foment que apliqui aquesta solució per tal de posar fre a la mort continuada de persones a la N-340 i es posa a disposició dels Ajuntaments de les localitats implicades per col·laborar conjuntament.

Temas

  • MOTOR

Comentarios

Lea También