El RACC preveu que més de 26.600 vehicles necessitaran assistència mecànica a les carreteres tarragonines durant l´estiu

A l´agost cada dia prop de 300 conductors pateixen avaries en el seu vehicle a la xarxa viària de la demarcació de Tarragona. L´antiguitat del parc automobilístic (que a Catalunya és superior als 10 anys en el 60% dels vehicles) és un factor clau que afecta tant al manteniment del cotxe com a la seguretat viària i al medi ambient.

19 mayo 2017 22:09 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El RACC, ha estudiat les característiques de les assistències en carretera a l’estiu, mesos en què es concentra el major número de serveis de l’any. La Direcció d’Assistència Mecànica i en Viatge del RACC ha analitzat el comportament del parc automobilístic català a partir d’una mostra de més de 247.837 serveis d’assistència mecànica i personal gestionats durant el 2014. Cada any a Espanya es produeixen més de 4,5 milions d’assistències mecàniques, de les quals més d’1.100.000 tenen lloc a Catalunya. D’aquestes, 93.700 es realitzen a la demarcació de Tarragona. L’estiu és l’època de l’any en què es produeixen més assistències degut a l’augment de desplaçaments per vacances. El RACC preveu que més de 318.000 vehicles necessitaran assistència mecànica durant aquests mesos de calor a tot Catalunya -26.699 en carreteres tarragonines-.

 

Durant el mes d’agost es preveu que més de 8.900 vehicles necessitaran assistència a la xarxa viària tarragonina, gairebé 300 vehicles al dia. A tot Catalunya, la previsió d'assistències per a aquest mes d’agost ascendeix a més de 106.000 vehicles.

 

El dia més conflictiu d’aquest estiu es preveu que sigui el 24 d’agost, en què es calcula que més de 4.900 vehicles necessitaran assistència mecànica a tot Catalunya, dels quals 411 a la demarcació de Lleida.

 

El 29 % de les assistències a l'estranger es realitzen també a l’agost. Durant aquest mes es preveu que les companyies nacionals d’assistència superin els 34.670 serveis a Europa.

 

A Catalunya, la primera causa de les avaries és el sistema elèctric general del vehicle, en un 44,5% dels casos.

 En segon lloc, amb el 15,9% de les incidències, es troben les rodes i els sistemes de direcció, suspensió i frens. Els components mecànics del motor (cadena de distribució, bomba d’oli, etc.) ocupen el tercer lloc amb el 9,5%.

 El dilluns és el dia de la setmana en què es sol·liciten més serveis d’assistència, amb el 19% de les incidències. El 31% dels serveis es concentra entre les 8h i les 11h i entre les 17h i les 18.30h.

 Els serveis d’assistència es concentren entre les 8h i les 11h, amb un 20% dels serveis diaris. A la tarda les assistències augmenten entre les 17h i les 18.30h. A l’estiu la concentració d'assistències comença sobre les 9h i a la tarda s’allarga fins a les 20h, coincidint amb els canvis d’hàbits de mobilitat dels usuaris.

Segons dades del Servei Català de Trànsit (SCT), el 60% dels vehicles tenen una antiguitat superior als 10 anys i que aquest fet s’incrementa en les motocicletes fins als 14 anys. Prop d’un milió de vehicles a Catalunya tenen una antiguitat de 20 anys o més. L’antiguitat del parc automobilístic és un factor clau que afecta tant el manteniment del vehicle com a la seguretat viària i el medi ambient, per això el RACC fa un repàs de consells:

- Manteniment general del vehicle

- Principals elements a revisar

- Com preparar un viatge en cotxe

- Què fer en cas d’avaria a la carretera

- Com contractar un servei d’assistència MANTENIMENT DEL VEHICLE 1. Fer les revisions que indica el fabricant Normalment la recomanació és cada 15.000 km aproximadament, però serà l’ordinador de bord del mateix vehicle el que ens indiqui quan fer les revisions oportunes. 2. Comprovar si el vehicle té fuites Mirar regularment si el nostre cotxe deixa taques al terra on està estacionat. 3. Controlar el consum periòdicament Un increment anòmal pot ser símptoma d’una avaria greu de motor o pèrdua de combustible ELS PRINCIPALS ELEMENTS DEL VEHICLE QUE CAL REVISAR Els pneumàtics Comprovar que la pressió dels pneumàtics sigui la correcta. El dibuix ha de ser de com a mínim 1,6 mm, però és recomanable un mínim de 3 mm. També cal comprovar que no tinguin talls ni cap anomalia.

La bateria Els borns de contacte han d’estar nets, protegits amb vaselina o greix i ben cargolats. Les bateries que superen els quatre anys presenten un major risc d’avaries. En els casos de les bateries més antigues cal verificar els nivells dels vasos de la bateria i afegir-hi aigua destil·lada, si convé. L’oli Verificar el nivell periòdicament, sobretot si es fan molts quilòmetres o el cotxe és vell (per tant el motor consumeix més oli). Alguns dels vehicles que es comercialitzen porten indicador de nivell al quadre d’instruments. Els frens Fer revisar per un professional l’estat de les pastilles o dels discs. Revisar un cop l’any. Els amortidors Cal comprovar-los periòdicament. Fer cas de les recomanacions dels professionals quan portem el vehicle a revisió periòdica o a la ITV. Els llums i intermitents Revisar freqüentment el seu correcte funcionament. Els filtres Controlar i substituir els filtres quan toca. El de l’oli s’ha de canviar quan es canvia el lubricant. Els de l’aire es revisen a cada visita al taller. El de combustible es substitueix segons el pla de manteniment de cada vehicle.

L’aire condicionat

Es pot comprovar la seva eficàcia posant un termòmetre a la sortida d’aire. Si està per sobre de vuit graus Celsius vol dir que no refreda prou. Es recomana portar el climatitzador sempre en bon estat.

A L’HORA DE VIATJAR EN COTXE

 

Descansar i evitar dinars abundants just abans d’iniciar el viatge. No prendre alcohol ni medicaments que puguin provocar somnolència.

 

Programar el viatge amb antelació per evitar imprevistos, establint les parades a fer i evitant les vies on es preveuen retencions de trànsit. Amb ajuda de l’aplicació gratuïta del RACC, RACC Infotransit, podrà estar informat de les incidències viàries, així com de la ubicació de tots els radars fixes del país i localitzar les benzineres més properes amb els preus dels carburants. https://www.racc.cat/app-racc-infotransit

 

Carregar el vehicle tenint en compte no dificultar la visibilitat del conductor.

 

Fer ús del cinturó de seguretat i dels sistemes de retenció infantil si es viatja amb nens. Respectar les normes de circulació i la distància entre vehicles. EN CAS D’AVARIA EN CARRETERA

 

Comprovar que es porten al vehicle tots els elements de seguretat obligatoris en cas d’avaria: l’armilla reflectant i els triangles de senyalització. També es recomana portar eines i llums de recanvi.

 

Durant el viatge, parar atenció a qualsevol indicació del quadre d’instruments que adverteixi sobre problemes mecànics.

 

En cas d’avaria, abans de sol·licitar ajuda, estacionar el vehicle en un indret segur per la circulació, posar-se l’armilla de seguretat i col·locar els triangles de senyalització a una distància de 50 metres del vehicle. COM CONTRACTAR UN SERVEI D’ASSISTÈNCIA

 

Contractar l’assistència amb una empresa que cobreixi també l’assistència a la persona, independentment del vehicle amb què circuli.

 

És millor contractar una assistència que disposi de flota equipada per resoldre l’avaria en el mateix lloc de l’incident i així poder continuar el viatge.

 

Informar-se si l’àmbit territorial de la cobertura és des del quilòmetre 0 i quins països inclou.

 

Verificar el tipus de vehicles que queden coberts: turismes, motocicletes, ciclomotors, remolcs, caravanes, etc.

 

Revisar si es cobreixen incidents com punxades, problemes amb la bateria, proveïment de combustible o l’extracció del vehicle en el cas de trobar-se fora de la carretera.

 

Pel fet de tractar-se d’un servei d’urgència, és important informar-se si l’empresa contractada ofereix assistència 24 hores.

Comentarios
Multimedia Diari