El batec del cor com a contrasenya per accedir als informes mèdics

Investigadors de la Universitat Estatal de Binghamton (Nova York) treballen per xifrar els registres de salut dels pacients amb la seva activitat elèctrica del cor

19 mayo 2017 16:38 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una contrasenya segura és una de les principals recomanacions donades pels experts per no patir cap tipus de problema amb 'malware' o amb atacs de cibercriminals. Per fer front a aquesta problemàtica, els investigadors de la Universitat Estatal de Binghamton (Nova York) estan provant una nova forma de protegir historials mèdics: Utilitzar els batecs del cor com a contrasenya.

Els científics treballen per xifrar els registres de salut dels pacients amb la seva activitat elèctrica. L'activitat elèctrica del cor mesurada per un biosensor seria llavors la clau per bloquejar i desbloquejar arxius i mantenir-los xifrats.

"El senyal Electrocardiogràfic (ECG) és un dels paràmetres fisiològics més importants i comuns recollits i analitzats per entendre la salut d'un pacient", explica un dels responsables de la investigació, el professor Zhanpeng Jin. "A través d'aquesta estratègia, la seguretat i la privacitat pot millorar amb un cost mínim", afegeix, segons recull 'Eureka Alert'.

Es tracta d'una tècnica que no pot ser utilitzada per protegir la seguretat dels dispositius mòbils o portàtils ja que, segons Jin, consumeix molta energia i això podria cremar la bateria del telèfon ràpidament. Tot i això, els batecs del cor com a xifrat variarien a causa de l'edat, una malaltia o una lesió, per la qual cosa els investigadors ja treballen per modificar la tecnologia per poder incorporar aquestes variables.

Comentarios
Multimedia Diari