El carismàtic Tomeu Penya engega dissabte el trimestre d'hivern al Teatre El Magatzem

Durant 3 mesos s'oferiran 18 espectacles de teatre, música i teatre familiar professional

19 mayo 2017 23:47 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

“Mantenim les directrius artístiques amb què vem iniciar la nova etapa de programació a l’ octubre” afirma Meritxell Muñoz, programadora del Teatre el Magatzem. Una programació professional i de qualitat, que vol fidelitzar un públic divers, a partir d´apropar grans textos del teatre universal amb posades en escena actuals, i fent especial èmfasi en la programació infantil.

La programació de teatre i música és cada dissabte a les 20.30 h i els espectacles familiars els diumenges a les 12.00 h, amb el valor afegit de què a partir de les 11.15 h de abans de cada espectacle infantil s’ ofereix una activitat gratuïta i creativa vinculada a l’ espectacle que després els infants s’ enduran a casa. En total són 7 espectacles de teatre, 5 de música i 6 de teatre infantil.

 

Gener

La programació s'inicia aquest dissabte 10 de gener amb el concert Tomeu Penya, en el què l’artista presentarà el seu últim disc i en el què hi haurà una part del recital personalitzada destinada a què els seus fans li demanin les cançons que vulguin. L'espectacle infantil Mag Gerard: el xarlatà màgic en el què el personatge protagonista ens endinsa en un món de màgia que fascinarà a grans i petits. Quietud salvatge és la versió lliure i moderna que la companyia Solitària ha fet del gran text clàssic de Guimerà Terra baixa. Una proposta en la què el personatge de Marta concentra en un monòleg colpidor i descomunal tota la força crítica del gran clàssic. A Els clàssics van al cabaret Uma Ysamat i Josep Colom ens recreen una sessió de cabaret al més pur estil berlinès: una vetllada excepcional de riquesa musical i força interpretativa.

L’ espectacle infantil Ambulants porta una història plena de comicitat i ritme en la què dos venedors ambulants acostumats a voltar pel món i tractar amb gent diversa recullen històries amb les què omplen les seves maletes. El gran cantaor de flamenc català, un dels noms que tan públic com crítica han assenyalat com a gran figura del flamenc, ens porta Juan Manuel Mora: Tributo. Un concert irrepetible de gran força i perfecció en el què el cantaor i el guitarrista Alberto Marin fan un tribut a tots els seus mestres del cant.

 

Febrer

La companyia Gataro ens endinsa al món de Carmen! en un espectacle de teatre musical on 4 intèrprets i un pianista adapten i ens transmeten tota l’ essència i la passió de l’ òpera de George Bizet. La programació infantil continúa amb Contes de la mediterrània de les germanes Baldufa en el què teatre, titelles, música, colors i moltes sorpreses manténen als infants totalment submergits en aquests contes tradicionals de la mediterrània.

La setmana especial de Carnaval ens porta 2 espectacles en els què la diversió i el riure estan garantits. Excepcionalment en divendres de Carnaval 13 de febrer, arriben les Neures de la conegudíssima companyia Nascuts de peu en terra. Comèdia àcida i delirant que parla sobre tot allò que ens passa pel cap i no ens atrevim a dir…ja sigui per hipocresia o per covardia! Dissabte 14 de febrer Two ladies ens presenten un concert teatral o teatre cantat en el què Noèlia Pérez i Neus Pàmies ens endinsen en un peculiar món en el què una dona és capaç de viure o sobreviure…malgrat tot. Humor i tragèdia s’ uneixen de manera atrevida, divertida, dramàtica i molt personal.

La gran Birband: música del s.XX és un gran esdeveniment musical protagonitzat per una banda composada per uns 20 components. Ens fan una passejada pels grans stàndards de la música del s.XX, una banda sonora de la vida de moltes generacions amb tota la potència i qualitat d’ una de les nostres més destacades bigbands. La Bella i la Bèstia és el següent espectacle teatral infantil que ens explica la història clàssica amb els personatges de sempre i amb una posada en escena molt atractiva en la què trobarem una estètica molt colorista, cançons modernes, un món fantàstic i emocionant.

Duet brulée: de Kurt Weill a Cole Porter és un concert-espectacle dramàtic-còmic en el què s´uneixen diferents divagacions amoroses entrellaçades per un fil conductor que són cançons que van del cabaret berlinès a musicals de Broadway.

 

Març

Comença amb el concert de Maria Rodés: cançons íntimes que submergeixen en l’ univers sonor i personalíssim d´aquesta gran cantant de segell inconfusible. Maria Rodés repassa el seu repertori propi i afegeix algunes cançons inèdites, un concert irrepetible i més íntim que mai. Producciones Lucky&Luke firma la següent proposta infantil que és Las aventuras de Tom Sawyer en les què el nostre protagonista Tom Sawyer buscarà viure aventures amb el seu amic Huckleberry Finn. Una història coneguda per tothom amb la personalitat característica d’ una companyia teatral en la què l’ audiovisual té una gran presència. La norma de l’ extinció és la versió lliure, jove i moderna que la companyia Ignífuga ha fet del gran text clàssic de Txèkhov Platònov. Una versió contemporània en la què una companyia jove de gran talent, posa de manifest la seva crítica envers el el moment social i històric que els ha tocat viure. Invasió subtil i altres contes de Pere Calders és el material literari a partir del qual fan una atractiva i suggerent escenificació la companyia Gataro. Tot l’ univers intel.ligent, la subtil ironia, l’ escepticisme i el món fantàstic del nostre gran autor de relats.

El trimestre finalitzarà amb El conte de l’ Estrella, un espectacle de teatre d’ ombres infantil fascinant en el què música, llum, esclats de color i poesia…s’ uneixen en un espectacle deliciós i màgic.

El Teatre el magatzem també aplega altres espectacles fora de la programació, seguint l’esperit cooperatiu. El diumenge 1 de febrer hi actuarà el Cor Ciutat de Reus, sota el títol Pop Corn (històries de la ràdio musical). El 27 de febrer gaudirem de l’espectacle de poesía musicada i teatre Demagogiqué, del grup Malamergo i textos de Maria Teresa Domingo.

Les entrades es poden adquirir a les oficines de la Cooperativa Obrera, a la Cantonada i per Internet a www.cotarraconense.cat.

 

Comentarios
Multimedia Diari