'El sexe a l'època romana' arriba al Salvador Vilaseca de Reus

Del dissabte 12 de setembre al 21 de novembre

19 mayo 2017 21:51 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’exposició ‘El sexe a l’època romana’, produïda pel Museu de Badalona en col·laboració amb la xarxa de museus ArqueoXarxa, es podrà visitar al Museu de Reus Salvador Vilaseca entre el 12 de setembre i el 21 de novembre. Es tracta d’un muntatge que desvetlla els aspectes més íntims de la vida dels romans des de la República fins a l’Imperi del segle IV, a través d’una vuitantena de peces procedents de diverses col·leccions catalanes (inclosa la del Museu de Reus) i dels textos llatins i de les imatges clàssiques més suggeridors.

Prostitució, adulteri, heterosexualitat, homosexualitat... La vida sexual dels antics romans, era gaire diferent de la nostra? Tant les històries divines com les humanes són plenes d’aventures amoroses, d’estratègies de seducció, de passions, de transgressions, d’enganys i de desenganys.

Les pintures i els objectes ens parlen de desinhibició i disbauxa, però sabem que també hi havia tabús i una doble moral. L’exposició ‘El sexe a l’època romana’ desvetllarà als visitants els aspectes més íntims de la vida dels romans des de la República fins al segle IV a través d’una selecció de peces procedents de les col·leccions catalanes i dels textos llatins més suggeridors.

La mostra, adreçada a un públic adult, es divideix en cinc grans àmbits. El primer, ‘Sexe i matrimoni’, és dedicat a les relacions entre homes i dones. El segon, ‘Sexe, seducció i bellesa’, ens parla de l’atracció física i dels recursos que es podien utilitzar per seduir la persona desitjada. El tercer, ‘Pràctiques sexuals’, descriu les diverses formes de gaudir del sexe documentades a la societat romana i la consideració que se’n tenia. Seguidament, l’exposició es trasllada a ‘Les pràctiques sexuals fora del matrimoni’, tot incidint en les múltiples relacions que es podien entaular fora de la parella legalment establerta. Finalment, el visitant es trasllada del món dels homes al món dels déus. Horaris: obert de dimarts a dissabte, de 10 a 14 h i de 17 a 20 h; tancat els dilluns, els diumenges i els festius.

Comentarios
Multimedia Diari