El teatre serà el plat fort del Festival Mussart 2016

El cantant reusenc Fito Luri amenitzarà la cloenda de l´acte de dissabte, que començarà a les 18.30 hores a la Mussara

19 mayo 2017 18:33 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un festival concentrat i vinculat amb el teatre, la poesia i la música de territori. Aquests són els ingredients que conformen el festival Mussart 2016 en la seva novena edició, el qual es durà a terme aquest dissabte, 6 d’agost, a partir de les 18.30 hores, a la Mussara.

Enguany s’apostarà fort pel teatre i, les tres parts vertebrals que acostumen a nodrir el producte cultural –la conferència inicial, el recital i el sopar– aniran precedides de moltes sorpreses. Per una banda, l’actor Enric Majó serà qui presentarà el festival. Mitjançant una glosa, l’especialista en l’art de la interpretació, explicarà des del seu parer la vida dedicada al i pel teatre.

El públic també quedarà bocabadat amb el gran recital poètic de diversos autors –19.30 hores– amb quatre estils ben diferenciats, a la vegada que emblemàtics, de la mà dels actors Sergio Caballero, Mercè Pons, Santi Ricart i Ivana Miño. L’equip teatral oferirà un itinerari que repassarà des de textos clàssics de la Grècia Antiga amb Sèneca i Sòfocles fins a la dramatúrgia contemporània més actual.

«Tots els temes parlaran de personatges que es troben molt lligats entre si i que encara avui són d’allò més actuals. També es parlarà d’una societat amb virtuts i defectes, unida per la condició humana», va detallar el promotor del festival, el dramaturg Francesc Cerro-Ferran.

L’acte cultural, molt ben valorat per l’alcalde de Vilaplana, Tomàs Bigorra, i la regidora de cultura, Jacqueline Mestre, preveu donar la benvinguda a entre 800 i 1.000 persones. A més, enguany com a novetat, se suma com a col·laboradora l’empresa privada Vermuts Miró, un suport més per consolidar un esdeveniment que revifa la zona de la Mussara. «És molt important que el teixit privat aposti per aquest tipus d’iniciatives, ja que impregnar la societat de cultura és el millor que hi ha», va continuar Cerro. Per la seva banda, Carles Prats, en representació de la casa Miró va agrair la bona rebuda i va desitjar que «tant de bo mantinguem aquest suport per fer actes com aquest encara més populars».

Tots els interessats en quedar-se a la tercera part del festival, la del sopar popular, hauran de trucar al telèfon 629750484. Per últim, el cantant reusenc Fito Luri, donarà pas a la cloenda del festival. La seva aparició a escena suposa l’aposta per les grans veus del territori.

Comentarios
Multimedia Diari