Els Capgrossos brillen i enamoren a les Santes

Els mataronins assoleixen el 2de9fm i el 5de9f, i els verds, el 3de8ps

24 julio 2017 15:41 | Actualizado a 24 julio 2017 15:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Recital casteller el que es va viure ahir a la plaça de Santa Anna de Mataró, amb motiu de la diada de les Santes de la capital del maresme. 
Els amfitrions,  els Capgrossos de Mataró, van realitzar la millor actuació fins al moment. Els del maresme van iniciar la seva actuació descarregant un còmode 3de9 amb folre, deixant la traca per a les rondes posteriors. A la segona ronda van descarregar el  2de9 amb folre i manilles, estructura treballada especialment al pis de quints i que, gràcies a la solidesa de la canalla va fer que no patís en el moment de la descarregada. 

A la tercera ronda, els Capgrossos tornaven a atacar el 5de9 amb folre. A la primera temptativa, un bellugueig massa prematur va fer que decidissin desmuntar-lo. A la segona temptativa, el van executar de manera brillant. És la primera supercatedral que s’anoten els mataronins.
Gran actuació també la que van oferir els Castellers de Vilafranca, que van tornar a descarregar el 4de9 amb folre i agulla. La darrera ocasió que els vilafranquins assolien aquesta estructura va ser al Concurs de Castells de 2014. A la segona ronda van descarregar la torre de nou amb folre i manilles, i van concloure les rondes de castells amb el tres de vuit aixecat per sota, un castell que, tot i fer llenya, a la ronda de repetició van ser capaços de descarregar. Van completar l’actuació a Mataró carregant el pilar de set amb folre.

La tercera colla en discòrdia, els Minyons de Terrassa, van descarregar el 3de9 amb folre, el 4de9 amb folre i van tancar la seva participació amb el 5de8 i el pilar de sis. Els egarencs marxen de vacances i la propera gran cita al calendari és la diada de pre festa major a l’Arboç i, evidentment, Sant Fèlix. 

La pluja suspèn la diada al Catllar

Ahir, a les 19 h, s’havia de celebrar al Catllar la diada castellera amb els Castellers de Sant Pere i Sant Pau i els Xiquets de Reus, no sense polèmica. Els intensos aiguats caiguts en les hores prèvies a la cita castellera a la plaça de la Vila van fer que la gran majoria d’efectius dels Xiquets de Reus, tal i com ha explicat el seu cap de colla als mitjans, optessin per quedar-se a casa. El fet que uns 150 castellers de Sant Pere i Sant Pau fossin a plaça, i que la pluja hagués parat, va fer que des dels Xiquets s’oferís als de la camisa verda actuar en solitari, fet que va ser refusat pel propi David Lobo, cap de colla dels de la camisa verda,  que va al·legar raons de «companyonia».

RESULTATS

Valls

  • Colla Vella: 3de9f, id2de9fm, 4de9f, 5de8
  • Xiquets de Tarragona: 3de8, id4de8, 4de8, 5de7
  • Xicots: 3de8c, 4de8, 2de7
  • Jove de Sitges: 4de7a, 3de7, 4de7
Sant Cugat

  • Colla Jove: 3de9f, 4de8a, 5de8, pde7f
  • Minyons de Terrassa: 3de9, 2de8f, 4de8
  • Gausacs: 3de8, 4de8, 5de7
La Riera

  • Xiquets: id4de8, 4de8, 3de8, 2de7
  • Castellers d’Altafulla: 2de6, 3de7, 4de6a
Mataró

  • Capgrossos de Mataró: 3de9f, 2de9fm, id5de9f, 5de9f, pde6
  • Castellers de Vilafranca: 4de9fa, 2de9fm, i3de8ps, 3de8ps
  • Minyons: 3d9f, 4de9f, 5de8, pde6

Comentarios
Multimedia Diari