Els Premis Vinari tornaran a Reus per escollir els millors vermuts

El millor vermut d´aquesta tercera edició s´escollirà el dilluns dia 8 de maig

19 mayo 2017 15:30 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Premis Vinari dels Vermuts catalans 2017, que enguany arriben a la seva tercera edició, tindran novament Reus com a escenari de la jornada de tast el 8 de maig i de l’acte de lliurament de premis l’11 de maig. La regidora de Projecció de Ciutat i màxima responsable de l’Agència Reus Promoció, Montserrat Caelles, va explicat ahir durant la presentació dels premis al Museu del Vermut que per a la ciutat «és un gran orgull i una gran responsabilitat acollir aquests guardons». També va afegir que «el concurs és un gran complement en les diferents línies de promoció del nostre territori i per això en fem una aposta important».

Una de les novetats d’enguany será el lliurament del Premi Reus Capital de la Cultura Catalana a la Millor Etiqueta, que tindrà en el jurat la comissària d’aquest esdeveniment cultural Montserrat Grau. Per la seva banda, la directora dels Premis Vinari, Eva Vicens, va manifestar que «els vermuts catalans tenen una qualitat indiscutible i aquests premis en són un prova». Una de les funcions d’aquest guardons, va afegir Vicens, és «fer diluir la imatge d’una noia en patins que evoca a vermuts foranis que no estan malament, però que amaguen que a casa nostra se’n fan molts i de molt bons».

En aquests moments continua obert el període d’inscripcions de la 3ª edició dels Premis Vinari dels vermuts catalans, al qual es poden presentar elaboradors de vermut d’arreu del país. Un jurat professional format per una trentena de professionals de renom, entre sommeliers, enòlegs, distribuïdors, professionals de tast i bàrmans jutjarà, totalment a cegues, quins són els millors vermuts de 2017. A la web oficial del concurs www.vermuts.cat s’hi poden trobar les bases d’aquesta edició i també l’enllaç per formalitzar la inscripció dels vermuts.

Es premiaran els vermuts per categories, tot i que enguany se n’obre una de nova: als blancs, negres i reserva s’hi sumen els vermuts especials. A més, en aquesta edició també es premiarà la millor etiqueta amb el Premi Reus Capital de la Cultura Catalana i es donarà un premi al millor còctel elaborat amb vermut. El concurs tindrà una vessant popular que es demanarà al consumidor que faci una tria de la millor vermuteria de Catalunya.

Comentarios
Multimedia Diari