Els museus i espais patrimonials de l'Ebre acolliran concerts a l'estiu

El Servei d'Atenció Museística de les Terres de l'Ebre també prepara una exposició sobre la història dels cinemes al territori

19 mayo 2017 23:17 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els equipaments s de la xarxa territorial del Servei d’Atenció Museística (SAM) de les Terres de l’Ebre han aprovat la programació de 2015, en la que destaquen dues activitats de gran format: ‘Ebre, Música & Patrimoni’ i una exposició al voltant del cinema a les Terres de l’Ebre.

A més, dins de la programació de 2015 es preveu la realització de diversos cursos de formació específics al voltant de la gestió del patrimoni cultural, i la continuació de la gestió del magatzem de materials arqueològics de les intervencions dutes a terme a les quatre comarques i de projectes que intenten apropar l’oferta educativa patrimonial a les escoles i instituts del territori.

Tota aquesta programació complementa a les que ja tenen els museus i equipaments patrimonials que formen part de la Xarxa Territorial de Museus del SAM.

L’activitat ‘Ebre, Música & Patrimoni’ s’alterna bianualment amb l’exposició ‘Ebre, Art & Patrimoni’, que es va engegar l’any passat i que tenia l’escultura com a protagonista.

Per aquest any, s’organitzaran durant els mesos d’estiu un conjunt de concerts que es duran a terme en espais patrimonials o singulars de les Terres de l’Ebre. El repertori musical haurà de tenir alguna vinculació amb l’espai patrimonial assignat o es tractarà, en alguns casos, de peces compostes expressament per a l’ocasió. Els concerts es complementaran amb activitats com visites guiades i tastos; entre moltes altres.

L’altra activitat de gran format es durà a terme entre enguany i el 2016. Es tracta d’una exposició al voltant del cinema a les Terres de l’Ebre com a fet social i històric que vol recuperar una part de la memòria dels ebrencs vinculada a les sales de cinema de les diferents localitats.

En el projecte hi participa de manera activa l’Aula de Cinema de la Universitat Rovira i Virgili. Al llarg del 2015 es durà a terme el guió de l’exposició i l’elaboració de continguts, i s’inaugurarà al llarg del primer semestre del 2016.

A més, com a fet important, cal destacar que la prestació del SAM, que encapçala el Museu de les Terres de l’Ebre, ha estat renovada per un any més pel Departament de Cultura.

Els equipaments que es beneficien dels serveis i assessorament d’aquesta xarxa són: el Museu de Tortosa (Tortosa), el Museu de la Pauma (Mas de Barberans), el Museu de Ceràmica Popular de l’Ametlla de Mar (Ametlla de Mar), el COMEBE (Corbera d’Ebre), el Centre d’Interpretació de la Terrissa de la Galera (la Galera), el Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre Abrics de l’Ermita (Ulldecona) i el Centre d’Interpretació del Ferrocarril (Móra la Nova).

Comentarios
Multimedia Diari