Naltros ENTREVISTA Dra. Dolors Mejina Especialista en cirugia plàstica, estètica i reparadora

Els pacients demanen una recuperació més ràpida

Laura de Quintana

Whatsapp
La Dra. Dolors Mejina a la seva consulta de l'Hospital de Reus

La Dra. Dolors Mejina a la seva consulta de l'Hospital de Reus

Han disminuït el nombre d'intervencions?

- S'han racionalitzat: fa uns 10 anys una intervenció d'aquest tipus es considerava un acte més de consum i un signe de poder adquisitiu. Els últims anys, el nombre de pacients ha disminuït, però els que s'operen són més conscients de què es tracta d'un acte voluntari i necessari en el seu cas concret.

Quines són les més freqüents?

- Hi ha tractaments que ara estan molt de moda i funcionen bé, sense cirurgia i amb recuperació ràpida. Seria el cas del Botox o d'alguns tipus de materials per arrugues de llarga duració. Com a cirurgia s'estan incrementant les sol.licituds d'intervencions de rejoveniment facial. La població de més edat es troba cada cop més amb bona salut, bona forma física i ganes de fer coses. Es preocupen per tenir un aspecte que reflecteixi aquest benestar i una intervenció que millori els signes de cansament a les parpelles o de laxitud de cara i coll pot ajudar-los a sentir-se més còmodes amb el seu aspecte.

Hi ha un perfil general?

- Els meus pacients són molt diversos, tant en edat com en inquietuds, però és cert que ara es demana molta informació, realista i sincera. Es demana una bona comunicació amb el cirurgià i s'és més exigent amb els resultats. Això considero que és positiu, ja que entendre el procediment i els resultats poden ajudar que quedi més satisfet amb la cirurgia realitzada, o, en cas qeu el que se li explica no coincideixi amb les seves expectatives, eviti passar per un tractament que al final el decebria.

Hi ha hagut un canvi de prioritats dels pacients?

- Ara el ritme de vida és ràpid. Fer un parèntesi de setmanes en la nostra vida familiar, laboral i d'oci és un veritable problema per la majoria. Els pacients ens demanen una recuperació ràpida. També resulta curiòs, que cada vegada són més freqüents les operacions al Nadal o a l'estiu, dates que fa uns anys eren impensables. Hem de tenir en compte que ara, una baixa laboral per estètica és excepcional, per tant s'han d'aprofitar els períodes de vacances.

Hi ha novetats en el sector?

- Hi ha novetats contínuament. Petits detalls que permenten aconseguir millors resultats i de manera menys agressiva quirúrgicament. En cirurgia d'augment mamari, ara existeix un ventall amplíssim en pròtesis mamàries. Hi ha tantes que segons l'alçada, el contorn, les característiques de cada pacient, pots trobar una pròtesi quais feta a mida; amb textures diferents perquè el tacte sigui natural. Les tècniques també s'adapten per tenir menys cicatrius i que la recuperació sigui més ràpida; i això en moltes altres intervencions. Crec que aquí està el veritable avanç. Moltes de les novetats que s'anuncien tenen un caire enganyòs. És per això que una bona informació del pacient és important perquè quedi satisfet.

Són més freqüents les intervencions per salut o per estètica?

- Hi ha temes estètics que són viscuts pels pacients com un autèntic problema de salut: unes orelles molt desenganxades o uns pits molt grans que són viscuts com una incomoditat continua. També n'hi ha de menys notoris, però que al pacient li ocasiona un problema d'autoestima que l'amoïna; o temes de salut amb un vessant estètic. Quan reconstruïm un pit que ha patit un càncer, hem de tenir sempre present un punt de vista estètic, per aconseguir simetria, i un resultat el més natural possible. La salut física i el benestar corporal estan molt relacionats i en la nostra especialitat hem de valorar tots dos aspectes.

www.platicatgna.com

Temas

  • SALUD

Comentarios

Lea También