''Enchanté' és un homenatge als artistes que no van sortir a la llum'

Las Divinas arriben aquest dissabte, a les 21 hores al Teatre Auditori del Centre Cultural del Morell amb l'obra 'Enchanté'

19 mayo 2017 16:45 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Carla Móra (Arenys de Mar, 1982) ha realitzat estudis de dansa clàssica i contemporània, així com de claqué i classes de cant. És cofundadora i una de les tres membres integrants de Divinas, que aquest dissabte, a les 21 h, arriben al Teatre Auditori del Centre Cultural del Morell amb l’obra ‘Enchanté’. És un musical irònic ambientat en el París de la Segona Guerra Mundial, abans de ser envaïda per l’exèrcit nazi.

 

- Parli’m del musical Enchanté que fan dissabte al Morell.

- Enchanté és un cabaret berlinesc situat a París durant la invasió nazi als anys quaranta, que també és punt de trobada per la resistència francesa. Al principi és un cafè que passa a ser cabaret on es duen a terme espectacles de varietés, claqué, titelles, etc.

 

- Com sorgeix la idea de fer aquest espectacle?

- Feia anys que fèiem espectacles de música americana i teníem ganes de canviar. Volíem fer alguna cosa més europea, més a prop de casa. Vam pensar en el refugi d’un bombardeig, potser al metro, però al final vam derivar al cabaret.

 

- Com aconsegueixen crear l’atmosfera de l’època?

- La posada en escena és clau, ja sigui el vestuari, l’escenografia, la il·luminació o el maquillatge. Hi ha un treball de recerca important. Així aconseguim que la gent s’oblidi de tot i es transporti a un altre temps.

 

- En quin gènere es podria catalogar el musical?

- No el posaria només en un, sinó que té tres vessants diferenciats. La primera és la part del cabaret, més introductòria. La segona, la sàtira política que està plena de riures i humor. I la tercera és una part final més introspectiva i dramàtica.

 

- La crítica al nazisme és un dels eixos de l’obra.

- Ho fem a través de la sàtira. Hi ha un homenatge a la pel·lícula El gran dictador de Chaplin y per exemple també ens vestim de soldats nazis amb tutús.

 

- Enchanté va començar el 2011, on rau la clau de l’èxit?

- La humanitat de l’espectacle. Tractem temes que permet aproximar-nos al públic d’una manera sentimental. A més, no deixa de ser un homenatge a tants artistes de l’època que no van poder desenvolupar-se o sortir a la llum pels problemes que patien.

 

- El musical ja ha passat per més de 40 ciutats.

- L’hem portat per tot Espanya i també hem estat a Mèxic. És un espectacle que agrada molt i és el nostre preferit perquè és molt complet. Té cant, ball, teatre, etc., aquesta versatilitat la gent ho valora molt positivament.

 

- El gènere musical està en alça els darrers anys.

- Quan vam començar no sabíem cap a on anar i ens costava posar-nos una etiqueta. Aleshores fèiem concerts teatralitzats i cada vegada hem fet més teatre musical. És un gènere que s’ha tornat a posar de moda i darrerament hi ha molta oferta de musical.

 

- Quina relació té amb les altres dues membres de Divinas.

- La Marta (Móra) és la meva germana i amb la Irene (Ruiz) som amigues des de fa anys. A l’escenari, la meva germana fa tasques de mestre de cerimònies, amb discursos;la Irene és la vedette, la més seductora;i jo m’encarrego de la part més còmica.

 

- Cap a on evoluciona Divinas?

- Vam començar amb música americana a Sing! Sing! Sing! i Chocolat! Després més europea amb Enchanté, i amb Paradís ja ens hem endinsat a la música en català i castellà amb la cobla i el cuplet.

Comentarios
Multimedia Diari