Más de Naltros

'És fals que el cànnabis sigui una droga natural i terapèutica'

El Departament de Salut ha publicat un vídeo per desmuntar els falsos mites i creences sobre aquesta droga

EFE

Whatsapp
El vídeo nega la creença que tots els joves fumen porros. FOTO: Departament de Salut

El vídeo nega la creença que tots els joves fumen porros. FOTO: Departament de Salut

És fals que el cànnabis sigui una droga natural i terapèutica i que per això no és fort ni perjudicial, també és mentida que tots els joves fumin porros i que no enganxa, segons el Departament de Salut, que ha publicat un vídeo per desmuntar els falsos mites i creences sobre aquesta droga.

El vídeo nega la creença que tots els joves fumen porros i esgrimeix les estadístiques oficials que demostren que el 60% dels joves d'entre 15 i 29 anys no ha consumit mai un porro.

Les estadístiques indiquen que el seu consum va augmentar considerablement en els anys 90, però actualment està descendint.

També rebat la consideració que l'haixix no causa addicció ja que està acreditat que el consum de cànnabis pot generar dependència, com ho demostra les més de 1.500 persones que han iniciat tractaments de deshabituació a Catalunya, segons Salut.

"Que la droga sigui natural no equival a que sigui innòcua perquè hi ha plantes naturals que són verinoses. Ni el cànnabis ni qualsevol altra substància és més o menys perjudicial només per ser natural", assegura el vídeo que desmunta els mites dels porros, que afegeix que "els últims anys, la potència i l'efecte psicoactiu pot ser fins a 20 vegades més alt que en anys anteriors".

Els experts del departament de Salut argumenten que "el que una substància tingui propietats terapèutiques vol dir que pot millorar els símptomes d'alguna malaltia, però no que sigui saludable per a l'ús recreatiu".

El vídeo també mostra alguns indicadors per identificar "si el consum se t'està escapant de les mans", i enumera, per exemple, indicadors com fumar abans del migdia, fumar sol, tenir problemes de memòria, si els amics o la famílies aconsellen que deixeu el consum, els intents per disminuir-lo o deixar-lo sense aconseguir-ho els problemes que sorgeixen a causa del consum.

Temas

  • NALTROS

Lea También