'Farem un espectacle solidari sota la llum de les espelmes'

Entrevita con Josep m. tost, alcalde de riudecanyes

19 mayo 2017 18:43 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

 

- En què consisteix el concert de les espelmes?
- Es tracta d‘un acte musical a la fresca, en què il·luminem la plaça i els carrers de Riudecanyes amb milers d’espelmes (enguany un total de 9.000, 1.000 més que l’any passat).
- Quines són les característiques principals de l’acte?
- Aquest any sobretot destaca per la innovació musical, ja que no només hi podrem escoltar música clàssica i popular, sinó que hi podrem gaudir de músiques més conegudes i, fins i tot, barreges de cançons de pel·lícules famoses, convertint, així, aquest acte en un esdeveniment distès i molt amè, perfecte per passar una agradable vetllada amb els nostres i gaudir de bona música.
- Quants anys fa que es realitza?
- Aquest estiu farà 5 anys que es realitza aquest esdeveniment. La nostra finalitat principal és que esdevingui una tradició al nostre poble, i que es converteixi en un acte de renom, ja que és únic en pràcticament tota Catalunya.
- Quins grups han anat tocant al llarg d’aquestes 5 edicions?
- Han anat variant al llarg dels anys, on hem pogut gaudir de la Banda Simfònica de Reus, que tornen a venir enguany, de l’Orquestra Camera Musicae, de la coral Flumine i la TGN Big Band.
- Quin tipus de públic atrau aquest esdeveniment?
- El concert de les espelmes realment atrau a tot tipus de públic, i a mesura que n’anem fent difusió, va arribant gent de tota la comarca i també dels pobles del voltant. L’esdeveniment aconsegueix captar tanta gent perquè es pot considerar una activitat única d‘estiu que pretén fomentar el turisme local del poble.
- Quina finalitat té aquest espectacle solidari?
- Cada any el concert de les espelmes ha sigut un acte solidari en benefici de Càritas de Riudecanyes, que gestiona un banc d‘aliments. La gent pot fer aportacions, sempre de forma voluntària, de productes, ja siguin alimentaris, d’higiene, etc., o bé donatius en metàl·lic. 
- Presenteu alguna novetat respecte a l’any anterior?
- Enguany hem decidit allargar la nit i la llum de les espelmes i fer un post concert, amb servei de bar, perquè la gent en pugui seguir gaudint. 
 

Comentarios
Multimedia Diari