Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

‘Garbo i salero’ a Deltebre

La població arranca l’11 d’agost unes festes protagonitzades pels bous i la música

Maria Noche

Whatsapp
Els ‘autos locos’, un dels actes. Foto: joan revillas

Els ‘autos locos’, un dels actes. Foto: joan revillas

Les Festes Majors de Deltebre arrenquen l’11 d’agost sota el lema ‘en garbo i salero’. Aquesta nova edició arriba amb moltes novetats i carregada d’activitats per a tots els gustos i totes les edats. Tot i així, no es deixen de banda els actes tradicionals taurins, i les nits de ball, als quals se’ls dona un gran pes. 

El programa es va renovant i el dimecres 16 tindrà lloc la 2a Baixada d’Autos Locos, activitat que es va estrenar l’any passat i va tenir un gran èxit entre la població. Es repetiran també accions relativament noves i destacades, com el concurs d’arrossos, el correbars o el Gran Prix a la plaça de bous. 

I com a novetat, aquest any el pont Lo Passador es convertirà en un gegant tobogan aquàtic, el dia 15 d’agost i a patir de les 17.00 h.

El tinent d’alcalde de Dinamització Social i Participació Ciutadana, Carlos Serra, assegura que «amb totes aquestes activitats volem donar obertura a les festes majors a tota la ciutadania i oferir un ampli ventall d’activitats que permetin complementar el tradicional eix vertebrador de la Festa Major: els bous i el ball».

En total se celebraran 2 bous capllaçats, comprimits en el primer cap de setmana de festes; 4 d’embolats i 7 tardes de bous a la plaça. 

Pel que fa a les activitats nocturnes, el programa de festes ofereix 5 nits de ball, a les quals es sumarà la nit dels quintos i quintes del 1999, la festa Partinando del dijous 17 i la nit de teatre a càrrec de la Companyia Delta Teatre.

Els nombrosos espectacles de bous són el principal atractiu de les festes majors de Deltebre. Foto: JOAN REVILLAS

Per tal de potenciar la festa per als joves, moltes nits, després de l’orquestra, hi haurà disco mòbil al mateix recinte del ball. I l’última nit, el dissabte 19, se celebrarà l’11a edició de la Megariu Party al pont Lo Passador.

Es continua destacant com a dies importants per a la població el dilluns 15 d’agost, amb tots els actes tradicionals dedicats a la Mare de Déu de l’Assumpció; i el 16 d’agost, en honor al patró Sant Roc.

El pregó de festes i la presentació de pubilles tindran lloc el dissabte 12 d’agost, amb la presència del pregoner Josep Rull i Andreu, Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. I les festes conclouran el diumenge 20 amb un bou embolat a les 22.00 h i el gran castell de focs d’artifici, a les 23.00 h.

Temas

Comentarios

Lea También