‘Garbo i salero’ a Deltebre

La població arranca l’11 d’agost unes festes protagonitzades pels bous i la música

04 agosto 2017 18:00 | Actualizado a 04 agosto 2017 18:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les Festes Majors de Deltebre arrenquen l’11 d’agost sota el lema ‘en garbo i salero’. Aquesta nova edició arriba amb moltes novetats i carregada d’activitats per a tots els gustos i totes les edats. Tot i així, no es deixen de banda els actes tradicionals taurins, i les nits de ball, als quals se’ls dona un gran pes. 

El programa es va renovant i el dimecres 16 tindrà lloc la 2a Baixada d’Autos Locos, activitat que es va estrenar l’any passat i va tenir un gran èxit entre la població. Es repetiran també accions relativament noves i destacades, com el concurs d’arrossos, el correbars o el Gran Prix a la plaça de bous. 

I com a novetat, aquest any el pont Lo Passador es convertirà en un gegant tobogan aquàtic, el dia 15 d’agost i a patir de les 17.00 h.

El tinent d’alcalde de Dinamització Social i Participació Ciutadana, Carlos Serra, assegura que «amb totes aquestes activitats volem donar obertura a les festes majors a tota la ciutadania i oferir un ampli ventall d’activitats que permetin complementar el tradicional eix vertebrador de la Festa Major: els bous i el ball».

En total se celebraran 2 bous capllaçats, comprimits en el primer cap de setmana de festes; 4 d’embolats i 7 tardes de bous a la plaça. 

Pel que fa a les activitats nocturnes, el programa de festes ofereix 5 nits de ball, a les quals es sumarà la nit dels quintos i quintes del 1999, la festa Partinando del dijous 17 i la nit de teatre a càrrec de la Companyia Delta Teatre.

Per tal de potenciar la festa per als joves, moltes nits, després de l’orquestra, hi haurà disco mòbil al mateix recinte del ball. I l’última nit, el dissabte 19, se celebrarà l’11a edició de la Megariu Party al pont Lo Passador.

Es continua destacant com a dies importants per a la població el dilluns 15 d’agost, amb tots els actes tradicionals dedicats a la Mare de Déu de l’Assumpció; i el 16 d’agost, en honor al patró Sant Roc.

El pregó de festes i la presentació de pubilles tindran lloc el dissabte 12 d’agost, amb la presència del pregoner Josep Rull i Andreu, Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. I les festes conclouran el diumenge 20 amb un bou embolat a les 22.00 h i el gran castell de focs d’artifici, a les 23.00 h.

Comentarios
Multimedia Diari