Más de Naltros

'Gastrimàrgia', la Tapa de l'Any

L'Argilaguet 9, del Vendrell; Més que tapes, de Reus, i XDF, de Tarragona, van ser els representants de la província

Redacció

Whatsapp
Imatge dels participants en la final d´ahir a l´escenari a l´Hotel Meliá Sitges, on va tenir lloc la gran gala de la Tapa de l´Any. Foto: dt

Imatge dels participants en la final d´ahir a l´escenari a l´Hotel Meliá Sitges, on va tenir lloc la gran gala de la Tapa de l´Any. Foto: dt

Gastrimàrgia’ –una terrina de carn amb salsa barbacoa, xili, crema de mango, ‘terra de passa-ratos’, llàgrima de iogurt, mel, espècies i escorça de wasabi– del Tastet del Reng de Balaguer (Lleida) va guanyar ahir la final de la tercera edició de la Tapa de l’Any, una iniciativa del Gremi d’Hostaleria de Sitges i Estrella Damm que premia la millor tapa de tot Catalunya. El segon lloc va estar per la ‘Berlina cruixent de calamar en la seva tinta’ de La Notaria (Palamós), i la tercera posició pel ‘Flamenquín de jarret farcit de crema de nyàmeres fumades, brie i alfàbrega’ de l’Axarquia Restaurant (el Prat de Llobregat).

A la final, celebrada ahir al matí a l’Hotel Meliá Sitges i conduïda pel xef Nandu Jubany i l’actor i director de teatre i televisió Quim Masferrer, van arribar les 12 tapes que van superar la semifinal celebrada el 20 de març a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona. En aquell moment, competien les 43 propostes guanyadores de les rutes de tapes que Estrella Damm va organitzar a tot Catalunya entre 2015 i 2016.

Els representants de les comarques tarragonines van ser L’Argilaguet 9, del Vendrell; Més que tapes, de Reus, i XDF, de Tarragona. Cada un dels dotze participants va preparar la tapa en directe, i la van presentar davant un jurat format per professionals del sector, entre els quals hi havia Meritxell Falgueras, sommelier; Mikel López Iturriaga, periodista especialitzat en gastronomia; Ada Parellada, restauradora, i Carles Tejedor, direcció gastronòmica a Oilmotion.

Per torns, els quatre membres del jurat van valorar les peces dels concursants seguint els criteris de presentació, sabor i originalitat. A l’hora de presentar la tapa, els participants van tenir l’oportunitat d’explicar al jurat el procés d’elaboració que van seguir i els ingredients emprats, i també quina havia estat la seva font d’inspiració.

El vincle històric d’Estrella Damm amb la gastronomia es tradueix en una aposta constant per les millors propostes nacionals i internacionals, amb l’objectiu d’activar l’hostaleria amb activitats gastronòmiques de qualitat, sovint amb xefs reconeguts com a protagonistes. Així neixen, per exemple, les rutes de tapes, presents actualment a ciutats com Barcelona, Madrid o Lisboa, així com jornades gastronòmiques de productes com el bacallà o l’arròs.

Temas

  • NALTROS

Lea También