Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Jennifer Panebianco, finalista d'un concurs per a joves prodigis

El guanyador es decidirà al setembre a Moscou

EFE

Whatsapp
Panebianco, fa un parell d'anys al Diari. Foto: Lluís Milián

Panebianco, fa un parell d'anys al Diari. Foto: Lluís Milián

La violinista tarragonina de 10 anys, Jennifer Panebianco, ha estat seleccionada per un jurat presidit pel virtuós del violí Vladímir Spivakov per participar en un concurs internacional que al setembre reunirà a Moscou 14 joves prodigis internacionals de la música clàssica.

El concurs està organitzat pel Rotary Club de Moscou i després d'un rigorós procés de selecció a tot el món, el jurat ha seleccionat 14 intèrprets de violí, violoncel, piano, clarinet i oboè per competir en les semifinals d'aquest prestigiós certamen.

Aquesta és la primera vegada en la història d'aquest certamen que un violinista espanyol passa a semifinals i opta per aquest guardó, ha explicat a Efe Vania del Monaco, mare de la nena prodigi, que va començar a tocar el violí amb cinc anys d'edat.

Els pares de Jennifer Panebianco, tots dos guitarristes, van enviar un DVD al certamen sense massa expectatives ja que, expliquen, "en una setmana de molt estrès, ni tan sols vam poder gravar-lo sencer al conservatori i el vam acabar a casa".

Les semifinals d'aquest concurs se celebraran al setembre a Moscou i la nena tarragonina haurà d'interpretar un programa "d'adults", assenyala la mare, amb obres com "la Simfonia Espanyola de Édouard Lalo o els Capritxos de Wieniavsky".

"Vladímir Spivakov és un referent per a la Jennifer, fins i tot portem la seva música al cotxe, i ella està molt il·lusionada amb la seva selecció", ha afegit la mare de la violoncel·lista.

Per a Jennifer, "el premi ja és haver estat seleccionada, per a ella és un somni poder tocar davant de Spivakov", reitera Vania del Monaco.

El palmarès d'aquesta nena, nascuda a final de maig del 2005 a Reus (Baix Camp), és ja més que notable, ja que acumula gairebé una desena de primers premis internacionals.

Els últims, en el concurs internacional Giovani Musicisti, de Treviso (Itàlia), i el Primer Premi Absolut en el Farnham Competitive Music Festival, a Anglaterra. A més, l'any passat va ser convidada a oferir un recital en el Festival Internacional de Música de Cambrils, on va estrenar una obra composta per ella mateixa.

Jennifer Panebianco es va iniciar amb el violí als cinc anys, però "ho demanava des dels quatre anys i al final, es li vam regalar per pesada", revela la mare.

"La música és com un virus per a Jennifer", resumeix Del Monaco, atenta a que "sigui com un joc per a ella" buscant "espaiar els concursos i els viatges" i "compaginar les classes de música amb el col·legi i el seu temps lliure".

A l'hivern, la rutina d'aquesta nena prodigi és més dura perquè "en sortir de classe a les cinc de la tarda, va directa al Conservatori i hi ha dies en que torna a casa a les deu, però a l'estiu és tot diferent".

A l'estiu, la joveníssima violinista reparteix el seu temps entre les classes en el Conservatori de Vila-seca, amb el professor Josep María Ferrando, la platja, la piscina i, sobretot, "jugar molt amb la Gillian, la seva germana petita".

"El virus de la música s'expandeix a casa" ja que "la Gillian, de cinc anys, toca el violoncel, també com un joc en el qual s'ho passa bé".

Malgrat acumular premis, viatges, invitacions a concerts i elogis de violinistes com Christopher Hirons o Christophor Miroshnikov, "la Jennifer és una nena senzilla i humil; li agrada tocar, seguir aprenent... i jugar amb la seva germana".

Temas

  • MÚSICA

Comentarios

Lea También