Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Jordi Pastor: "El llibre ha estat cosa de molts"

Entrevista al sotspresident del CF Amposta, que ha col·laborat amb el llibre ´Cent anys del club de futbol Amposta: un segle d´imatges i records´

Vicky Maigí

Whatsapp
Jordi Pastor, amb el llibre sobre el centenari del Club de Futbol Amposta. Foto: Cedida

Jordi Pastor, amb el llibre sobre el centenari del Club de Futbol Amposta. Foto: Cedida

- El llibre ‘Cent anys del Club de Futbol Amposta: un segle d’imatges i records’ és obra de diferents persones...

- Sí, de molts col·laboradors. Hi hem intervingut els membres de la Comissió del Centenari; i unes 40 persones que varen fer la seva aportació de records en format de fotografies (vam fer un recull de més de 1000). També s’han entrevistat i gravat a més de 40 persones, gràcies a la historiadora Júlia Idiarte, que juntament amb el ‘filmsnómada’ Santi Valldepérez, han fet possible el documental que s’adjunta al llibre.

- Què s’hi troba al llibre?

- En la part inicial hi trobareu un escrit de l’alcalde Adam Tomàs. Continua l’escrit del nostre president, en Jordi Pérez, de salutació, agraïment i disculpa, per a tots els possibles lectors i destacant la importància que ha tingut per al club l’any 2015. Per tancar aquesta part inicial, tenim el pròleg a càrrec de la historiadora Júlia Idiarte, tot fent-nos un magistral relat de les seves vivències compartides en vers als moments que ha dedicat i gaudit en les moltes entrevistes realitzades. Tot seguit, incloem les diferents etapes històriques del club, amb textos que han estat escrits pel sotspresident de l’àrea social del club Àngel Montes.

- Què ha suposat fer aquest treball?

- En primer lloc, reviure algunes alineacions de noms de jugadors que jo recordava, de la dècada dels anys 70, tot gràcies als estimats i incansables col·laboradors, que han estat molts. El que més ha costat ha estat fer la tria de fotografies.

- Què ens pot dir del documental que s’ha fet?

- Aquest treball l’ha portat a terme el ‘filmsnómada’ Santi Valldepérez i els seus col·laboradors. No tinc suficients paraules per poder descriure’l.

- S’han trobat amb algunes anècdotes...

- Una de molt graciosa i curiosa, ens va passar amb diversos personatges, que un cop havíem gravat durant quasi una hora la seva entrevista, ens venien i ens deien: «Puc tornar a venir a gravar? És que m’he deixat algunes coses per contar». D’aquests quatre suggeriments n’hi va haver un parell que van acudir per segona vegada.

- Quin aspecte de la història del club destacaria?

- Com a moment més memorable, el de l’ascens a Tercera Divisió. Després de 47 anys es va tornar a jugar a aquesta categoria la temporada 2008-2009, amb una curiositat: la composició de les plantilles del primer equip del CF Amposta. Abans, tots els jugadors que formaven la plantilla del primer equip del club eren del planter de casa, menys un o dos futbolistes destacats de la comarca, i ara, des de l’ascens a Tercera, passa el contrari.

 

- Quina valoració han fet els socis i els aficionats del llibre i el documental?

- Les primeres impressions que tenim són gratificants amb un sabor de feina ben feta, donat que des del començament, ja vam tenir present la participació de persones diverses.

- On es pot adquirir el llibre i el DVD del documental?

- El llibre es pot adquirir juntament amb el DVD del documental, a les llibreries i papereries d’Amposta següents: Llibreria Pont del Grau, Llibreria Paquita, Quiosc papereria Mercè i Llibreria Art 89. El seu preu és de 45 euros. El termini de la venda no el tenim fixat, però fins a esgotar existències serà el més segur, donat que s’ha fet una tirada de 200 exemplars.

Temas

  • CONTRAPORTADA

Comentarios

Lea También