Jordi Pastor: 'El llibre ha estat cosa de molts'

Entrevista al sotspresident del CF Amposta, que ha col·laborat amb el llibre ´Cent anys del club de futbol Amposta: un segle d´imatges i records´

19 mayo 2017 20:18 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

- El llibre ‘Cent anys del Club de Futbol Amposta: un segle d’imatges i records’ és obra de diferents persones...

- Sí, de molts col·laboradors. Hi hem intervingut els membres de la Comissió del Centenari; i unes 40 persones que varen fer la seva aportació de records en format de fotografies (vam fer un recull de més de 1000). També s’han entrevistat i gravat a més de 40 persones, gràcies a la historiadora Júlia Idiarte, que juntament amb el ‘filmsnómada’ Santi Valldepérez, han fet possible el documental que s’adjunta al llibre.

 

- Què s’hi troba al llibre?

- En la part inicial hi trobareu un escrit de l’alcalde Adam Tomàs. Continua l’escrit del nostre president, en Jordi Pérez, de salutació, agraïment i disculpa, per a tots els possibles lectors i destacant la importància que ha tingut per al club l’any 2015. Per tancar aquesta part inicial, tenim el pròleg a càrrec de la historiadora Júlia Idiarte, tot fent-nos un magistral relat de les seves vivències compartides en vers als moments que ha dedicat i gaudit en les moltes entrevistes realitzades. Tot seguit, incloem les diferents etapes històriques del club, amb textos que han estat escrits pel sotspresident de l’àrea social del club Àngel Montes.

 

- Què ha suposat fer aquest treball?

- En primer lloc, reviure algunes alineacions de noms de jugadors que jo recordava, de la dècada dels anys 70, tot gràcies als estimats i incansables col·laboradors, que han estat molts. El que més ha costat ha estat fer la tria de fotografies.

 

- Què ens pot dir del documental que s’ha fet?

- Aquest treball l’ha portat a terme el ‘filmsnómada’ Santi Valldepérez i els seus col·laboradors. No tinc suficients paraules per poder descriure’l.

 

- S’han trobat amb algunes anècdotes...

- Una de molt graciosa i curiosa, ens va passar amb diversos personatges, que un cop havíem gravat durant quasi una hora la seva entrevista, ens venien i ens deien: «Puc tornar a venir a gravar? És que m’he deixat algunes coses per contar». D’aquests quatre suggeriments n’hi va haver un parell que van acudir per segona vegada.

 

- Quin aspecte de la història del club destacaria?

- Com a moment més memorable, el de l’ascens a Tercera Divisió. Després de 47 anys es va tornar a jugar a aquesta categoria la temporada 2008-2009, amb una curiositat: la composició de les plantilles del primer equip del CF Amposta. Abans, tots els jugadors que formaven la plantilla del primer equip del club eren del planter de casa, menys un o dos futbolistes destacats de la comarca, i ara, des de l’ascens a Tercera, passa el contrari.

 

- Quina valoració han fet els socis i els aficionats del llibre i el documental?

- Les primeres impressions que tenim són gratificants amb un sabor de feina ben feta, donat que des del començament, ja vam tenir present la participació de persones diverses.

 

- On es pot adquirir el llibre i el DVD del documental?

- El llibre es pot adquirir juntament amb el DVD del documental, a les llibreries i papereries d’Amposta següents: Llibreria Pont del Grau, Llibreria Paquita, Quiosc papereria Mercè i Llibreria Art 89. El seu preu és de 45 euros. El termini de la venda no el tenim fixat, però fins a esgotar existències serà el més segur, donat que s’ha fet una tirada de 200 exemplars.

Comentarios
Multimedia Diari