Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Jordi Sierra i Carme Mateu, medalles a les belles arts

L’escriptor i la mecenes reben la distinció d’or que concedeix el Consell de Ministres, junt amb Chiquito de la Calzada i Lolita, entre altres

EFE

Whatsapp
L’escriptor Jordi Sierra i Fabra, en una imatge d’arxiu.  FOTO: efe

L’escriptor Jordi Sierra i Fabra, en una imatge d’arxiu. FOTO: efe

L’escriptor Jordi Sierra i Fabra, la mecenes del Festival Castell de Peralada Carme Mateu i el decorador José María Ortega –tots ells barcelonins– han estat distingits  amb la Medalla d’Or del Mèrit a les Belles Arts concedides pel Consell de Ministres, que també ha reconegut Chiquito de la Calzada, Andy García, Lolita i Maná. 

En total, els guardonats han estat 24 personalitats de la cultura, per a un premi que distingeix les persones i entitats que han destacat en el camp de la creació artística i cultural o hagin prestat notoris serveis en el foment, desenvolupament o difusió de l’art i la cultura o en la conservació del patrimoni artístic. 

En el cas de Chiquito de la Calzada, el ministre d’Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, ja va anunciar el passat mes de novembre la seva intenció de proposar el Consell la concessió d’aquesta medalla en reconeixement a l’humorista, que havia mort recentment. 

El músic Luis Eduardo Aute, el director de fotografia José Luis Alcaine, l’actor Juan Echanove, la bailaora Eva Yerbabuena, el grup Hombres G, el compositor Alberto Iglesias, el dibuixant Andrés Rábago (El Roto), el cuiner José Andrés, el decorador Pasqua Ortega i l’actriu María Luisa Merlo també es troben entre els guardonats d’aquesta edició. 

Completen la llista el músic José Luis Perales, el torero Dámaso González (a títol pòstum), el traductor Miguel Sáenz, la galerista Thessa Herold, la restauradora María Paz Navarro, l’estudi Nieto Sobejano Arquitectos, els mecenes María Isabel Ruiz i Óscar Alzaga i la paisatgista Consuelo Martínez-Correcher. 

Temas

Comentarios

Lea También