Josep Mª Tost (Riudecanyes): ‘Riudecanyes reviu la tradició amb les festes’

L'alcalde de la vila explica quines són les màximes de la festa i descriure aniversaris, fites i reptes assolits 

27 julio 2017 17:22 | Actualizado a 27 julio 2017 17:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Segons l’alcalde de Riudecanyes, Josep Mª Tost, és important dedicar diferents actes per un ventall ampli de persones. Els infants podran participar en la gimcana de pintura de colors avui divendres, el tobogan de dissabte i l’espectacle de pirates de diumenge. La gent gran ha tingut una sardinada solidària i tindrà un ball de nit avui i diumenge, havaneres.

- Quina importància tenen les festes per als habitants de Riudecanyes?
- És moment de lleure enmig de l’estiu. Riudecanyes reviu la tradició amb les festes, toca  gaudir amb la família, veïns i amics.

- Hi ha novetats enguany?
- Cada any intentem introduir alguna millora, sobretot  per als infants. També busquem la implicació de les entitats. A tall de novetat, tenim el tobogan d’aigua de 100 metres de baixada i amb bombolles d’escuma i un altre d’11 metres per als més petits. Aquest dissabte  al matí hi seran a les Glaneres. Alhora, al mateix parc, podrem fer el vermut servit pel Centre Cultural de Joves. 

La nostra tronada compleix trenta anys enguany i volem fer un petit homenatge als mantenidors de la mateixa

- Quins actes s’esperen més?
- Un acte molt tradicional és la nostra tronada, que precisament aquest any en fa compleix trenta anys. Volem fer un petit homenatge als mantenidors de la tronada. Per això, avui divendres descobrirem una placa commemorativa tot recordant la primera tronada feta a la plaça el 1987.

- Quins reptes volen superar en aquestes festes? 
- Que els veïns de Riudecanyes gaudeixin d’uns dies d’esbarjo, deixin a un costat la rutina del dia i comparteixin bons moments amb familiars i amics. Volem que les festes serveixin perquè la gent de fora pugui conèixer de primera mà Riudecanyes, les seves festes i, per descomptat, la seva gent.

- Les festes esdevindran tot un reclam...
- Sempre. Una mostra ha estat el concert de les espelmes que  vam fer el passat dissabte. És l’entrada a la nostra Festa Major, un concert on van assistir-hi unes 1000 persones de pobles veïns, de la costa i turistes. Amb motiu dels 10 anys de la Festa Hawaiana, segurament hi haurà alguna novetat. 

- Què suposa que el Director General de Turisme de la Gencat, Octavi Bono i Gispert, pronunciï el pregó? 
- És tot agraïment cap a ell. Está vinculat a Riudecanyes des de fa molts anys. Va ser regidor entre el 1999 i el 2003. Ha col·laborat en  diversos projectes i cal parlar del seu paper coma  màxim responsable del Patronat de Turisme.

 

Comentarios
Multimedia Diari