Juanjo Villalobos: 'Hem d'aprendre a vendre'ns'

Entrevista al gerent i soci fundador de Getting Contacts

Ariadna Escoda

Whatsapp
Juanjo Villalobos és llicenciat en màrqueting internacional i gerent de Getting Contacts. Foto: Alfredo González

Juanjo Villalobos és llicenciat en màrqueting internacional i gerent de Getting Contacts. Foto: Alfredo González

- En què consisteix exactament el networking?

- Es tracta d’un mètode de creació de contactes entre empresaris i agents d’associacions i institucions d’un municipi que utilitza la tecnologia per reunir-los d’una manera eficaç. Permet identificar fàcilment possibles clients futurs i agents que poden beneficiar el negoci local.

- Amb aquest sistema, creu que la manera tradicional de contactar amb el públic ha quedat desfasat?

- No, però sí que la complementa. El networking permet ampliar i millorar els contactes d’una manera més ràpida. El leitmotiv d’aquesta tècnica és reunir a la gent a través de la tecnologia que en el fons fomenta a la comunicació entre les persones.

- Quins beneficis té per a l’empresari una jornada de networking?

- Li permet conèixer el teixit empresarial que hi ha al seu municipi i poder pactar actuacions conjuntes que permetin fer créixer el comerç local. La fase de creació de contactes obté resultats a mitjà termini, mentre que els resultats més comercials són més estables i sostinguts.

- Quines són les fortaleses que actualment té el comerç local de l’Hospitalet?

- És un poble jove amb potencial per enfortir i tenir un teixit empresarial sa i actiu.Durant la jornada de diumenge es van realitzar unes tres-centes reunions diferents per fomentar aquest objectiu. A més, la jornada va demostrar les ganes del conjunt d’empresaris per aconseguir-ho.

- I febleses?

- Després d’analitzar el resultat de la jornada de cooperació empresarial i foment de consum intern, hi ha tres punts que caldria millorar a l’Hospitalet de l’Infant. El primer seria conscienciar les empreses sobre les possibilitats que tenen i fer créixer les actuacions conjuntes entre empresaris i membres d’associacions i institucions del municipi. El segon, focalitzar actuacions especialment pel públic jove. I per últim, utilitzar els beneficis que aporten les noves tecnologies per promocionar aquestes accions, com són l’efectivitat i el preu econòmic. A més, també és important tenir una continuïtat en les actuacions que es duguin a terme a la localitat, perquè ja se sap que una flor no fa estiu.

 

- Quina és la mitjana de contactes que ha de tenir unempresari per tenir el seunegoci sa i amb perspectives de futur?

- Recomanem que cada empresari local tingui uns cent cinquanta contactes actius per poder treballar millor. Creiem que són necessàries dues hores de treball diari dedicat únicament a fer networking.

 

-Ha viatjat arreu del mónassistint a diverses jornades de networking. Què ensqueda per aprendre als ca-talans?

- Els catalans sempre hem tingut fama de ser bons fenicis o bons comerciants. Però després de veure món, he de dir que ens fa falta aprendre a vendre’ns a nosaltres mateixos amb professionalitat. Tot i això, cal remarcar que el networking no consisteix en vendre un producte en concret, sinó en crear vincles de confiança entre diferents agents propers. Aquestes interaccions poden acabar facilitant una posterior venda o bé una acció concreta. En les reunions que preparem, tenim una norma estricta;la frase ‘i tu què vens?’ està prohibida.

Temas

  • CONTRAPORTADA

Comentarios

Lea También