L'Espiga d'Or aconsella com evitar les al.lèrgies estacionals de forma natural

19 mayo 2017 23:01 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Aquests dies primaverals, per a molts, són dies de congestió, nas rajant, ulls plorosos i malestar general. Cada vegada hi ha més gent que pateix al.lèrgies i és que cada vegada més l'organisme està exposat a factors de sobrecàrrega de toxines que absorbim i acumulem a través de l'aire que respirem, els aliments que mengen i els productes d'higiene corporal i de neteja de la roba que utilitzem.

L'òrgan principal depuratiu encarregat d'expulsar les toxines és el fetge però de vegades està tan sobrecarregat que l'hem d'ajudar a fer-ho a través de l'alimentació i de la fitoteràpia. Sentir-se molt cansat, boca pastosa al llevar-nos, mals de cap i tenir al.lèrgies són alguns dels indicadors que el nostre fetge necessita ajuda per depurar.

L'aparell digestiu també és fonamental que funcioni correctament. En especial els intestins. Persones que pateixen al.lèrgies presenten hiperpermeabilitat intestinal que està relacionada amb una disfunció de la membrana intestinal a l'hora d'impedir el pas de substàncies i microorganismes dolents el torrent sanguini i faci que s'activi el sistema immune i hi hagi respostes inflamatòries.

Què fer, doncs, per prevenir les al.lèrgies i no recórrer als antihistamínics, que el que fan és tapar-nos el símptoma fins a la propera estació primaveral?

Ho farem mitjançant l'alimentació diària i no només tractant el símptoma quan ja ha aparegut. Pensem que el nostre aliment és la nostra gasolina i que influirà en el nostre dia a dia i en la nostra salut.

Evitarem aliments irritants com l'alcohol, els làctics, el cafè, el sucre refinat, el gluten, els greixos saturats i les carns vermelles.

Recomanem seguir durant una setmana una alimentació depurativa; de fet, aquesta estació és molt rica en vegetals que ens ho permeten (podeu consultar la nostra pauta: Pla detox al bloc lespigador.net/blog), i tenir molt present diàriament el consum de:

Verdures de fulla verda i frondosa, verdures amargues: espinacs, col, ruca, endívies, carxofes, espàrrecs, raves, xampinyons, germinats..., cereals integrals, llavors, i proteïna vegetal davant l'animal.

Ho acompanyarem d'infusions o complexos de fitoteràpia a base de rave negre, ortiga verda, carxofera, dent de lleó, alga espirulina, alga clorel.la i verd de blat. La seva clorofil.la ens ajuda a oxigenar la sang. També hi ha altres complexos indicats per pal.liar els símptomes de l'al.lèrgia a base de quercetina, groseller negre, vitamina C, coure i manganès.

I per regenerar la flora intestinal, per tal que hi hagi un bon funcionament intestinal prendrem aliments amb propietat prebiòtiques i probiòtiques com els iogurts, quefir, ferments naturals, la xucrut, salsa roja, miso.

A L'Espiga D'Or t'oferim tallers per aprendre a cuinar saludablement i el servei d'orientació nutriticional. Ara és moment de depurar l'organisme! Anima't a fer una dieta detox, amb la qual eliminaràs toxines i també perdràs pes.

Paula Lopez-Hervàs (tècnica en dietètica i nutrició)

www.lespigador.net

 

Comentarios
Multimedia Diari