L’Orquestra Simfònica Camera Musicae recupera ‘L’Heroica’

L’orquestra tarragonina portarà al Teatre Tarragona aquesta famosa obra de Beethoven

26 enero 2018 09:41 | Actualizado a 26 enero 2018 09:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Orquestra Simfònica Camera Musicae torna als escenaris després de la pausa nadalenca amb el concert L’Heroica, que presentarà dues vegades en directe: dissabte 3 de febrer, a les nou del vespre, al Teatre Tarragona i l’endemà diumenge, 4 de febrer, a dos quarts de sis de la tarda ala Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana de Barcelona. Es tracta d’un dels plats forts de la seva temporada de concerts 2017-2018.

L’Heroica se centra en dues grans obres el repertori universal de tots els temps i servirà per donar la benvinguda al nou principal director convidat de l’orquestra, el barceloní Salvador Mas.

Mas obrirà la seva residència artística amb una simfonia de Beethoven que coneix molt bé, la número 3, opus 55, coneguda com a Heroica, partitura de la qual és considerat de manera unànime un autèntic especialista. 

L’experimentat músic català agafa el relleu del també director Jordi Mora com a principal director de l’orquestra i desplegarà amb ella un treball de fons amb una previsió de tres anys destinat a fer créixer les qualitats interpretatives de la formació simfònica.

Amb tot, els concerts de la setmana vinent no només tindran en Beethoven el seu protagonista. I és que l’artista resident de l’Orquestra, el violoncel·lista Lluís Claret, interpretarà com a solista l’exigent Concert per a violoncel i orquestra número 1, opus 107, de Xostakóvitx, aprofundint d’aquesta manera en la col·laboració regular que manté amb Camera Musicae.

El concert a Tarragona vindrà precedit pel Fòrum de l’espectador, una sessió divulgativa sobre el programa, a càrrec del president de Joventuts Musicals de Tarragona, Josep Maria Rota (a dos quarts de nou del vespre, a la Sala Josep Ixart del Teatre Tarragona).

Guanyadors entrades dobles

El Diari de Tarragona aposta per la cultura i ha sortejat aleatòriament 5 entrades dobles entre els nostres subscriptors per anar a gaudir de la representació d’aquest concert al Teatre de Tarragona. Els subscriptors premiats són Rafael Gabriel Costa, Lídia Pascual Gómez, Esther Navarro Fonollosa, Víctor Pomperol Español i Jaume Margallo Nieto.

Comentarios
Multimedia Diari