'La Festa Major és un bon motiu de retrobament'

Destacaria els actes destinats als més petits. Potser són ells els qui viuen més la Festa Major

19 mayo 2017 18:29 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

- Com es presenta enguany la Festa Major de Vallmoll?

-Molt animada perquè el temps acompanya molt i la gent està molt entusiasmada. Amb tots els actes que hem començat a dur a terme aquest cap de setmana estem veient que tots, des dels més petits i els més joves fins als pares i als avis, estan molt animats.

- Existeixen actes previs a la Festa Major?

-Sí. Existeixen els actes previs que es duen a terme una setmana abans. Nosaltres els aprofitem per fer l’homenatge al José García Domínguez, un noi que van assassinar a Reus que era de Vallmoll.

- En què han consistit aquests actes d’homenatge?

- El dissabte es va fer una festa de l’escuma amb el Holi Party Colours i a la tarda es va fer tot un gran concurs de petanca amb barbacoa inclosa. El diumenge es va fer una caminada popular i a la tarda un partit de futbol des dels més petits als més grans amb assistència de tota la família on es van entregar trofeus i medalles a tots els participants i això va anar a càrrec de la família. És una festa molt entranyable i de fet t’arriba molt al cor.

- Quins actes destacaria vostè de la Festa Major?

- Destacaria els actes destinats als més petits. Potser són ells els que viuen més la Festa Major de Vallmoll. A Vallmoll ja fa uns quants anys que tenim molts nens i participen molt plenament a la Festa Major. Per ells és la festa més emblemàtica. Pels grans també però els nens són els que ho viuen amb més intensitat i il·lusió. Fem, destinats a ells, uns tallers de circ al carrer, posem un tobogan urbà, fem uns inflables aquàtics a la plaça, festa aquàtica a la piscina, poesia i redacció... Un exemple d’innovació que ha fet la comissió de festes, i és més, la regidora de festes, Ainhoa Carbonell Allué, és una Pizzada popular on hi ha una gentada apuntada. Un dels actes on participa més gent és el concert. La gent té el paladar fi amb l’orquestra i les cançons.

- Quins sentiments afloren entre els ciutadans durant la Festa Major? 

- Hi ha molta gent que durant l’any no es veu i aprofita aquests dies de Festa Major per poder retrobar-se. És un acte emotiu perquè la gent no només s’ha de veure amb motiu d’un enterrament, casament o comunió, sinó que la Festa Major és, al mateix temps, un motiu de retrobament de les persones. Veig que la gent es relaciona, es comunica molt. Ara que tothom es comunica a través del telèfon mòbil, doncs no! Ells aprofiten per veure aquella persona que amb la qual feia uns anys que no es trobaven. Es viu un ambient de relació personal de caràcter molt humà.

 

Comentarios
Multimedia Diari