'La Festa és fruit del treball dels col·lectius i les entitats'

La importància de les festes rau a mostrar les manifestacions artístiques i culturals

19 mayo 2017 18:29 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

- Què signifiquen aquestes festes per al municipi?

- Es tracta d’una oportunitat per retrobar-se, tant la gent del poble com la de fora, i acollir a les persones que vénen. A més, té molta importància pel fet de mostrar les manifestacions artístiques, culturals i socials del poble. 

- Quin és l’objectiu principal de la Festa Major de Sant Roc?

- Sobretot volem que sigui un moment de celebració entorn el nostre patró, que en el nostre cas és Sant Roc, i que l’esforç i la unió de les diferents entitats del poble puguin mostrar això, tot difonent també les manifestacions artístiques i culturals d’aquí. 

- Hi ha novetats envers els darrers anys?

- No, bàsicament utilitzem la mateixa base, que és el fruit del treball dels col·lectius i entitats del poble. 

- Quant fa que es celebra aquesta Festa Major de Sant Roc?

- Fa moltíssims anys. Tants, que ja ni me’n recordo (riu). Però es podria dir que aquesta Festa Major té més de tres dècades d’història. Des de fa més de trenta anys es manté la mateixa base amb la qual duem a terme les festes. 

- Quin és el tipus de públic al qual es dirigeixen els diferents actes que s’han programat?

- A tothom, de totes les edats. Hi ha moltes activitats adreçades a gent de qualsevol edat i d’altres per a edats específiques. A més, també van dirigides tant per als veïns com per la gent que ve de fora, ja que l’Hospitalet de l’Infant, en ser un indret costaner, és un focus per al turisme.

- Quin és el tipus de turisme que més gaudeix i visita la Festa Major de Sant Roc?

- Té, sobretot, una presència interior, de turisme nacional, de Navarra i Aragó, Saragossa sobretot. També ve turisme estranger, en aquest cas francesos. En tots els casos, la majoria del turisme que rebem és residencial, tenen residències aquí i hi estan tot o quasi tot l’estiu, per tant ja coneixen les festes i per ells és un moment de retrobament. 

- Què destacaria d’aquesta Festa Major?

- Sobretot els actes culturals. Aquest any, per exemple, és el 30 aniversari de la Nit dels Focs. També destaco i agraeixo l’esforç i la dedicació per part de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de l’Hospitalet de l’Infant i Vandellòs per poder dur a terme aquesta Festa Major de Sant Roc. A més, aquest any també han fet un gran treball adequant l’espai per les penyes.

Comentarios
Multimedia Diari