La Raíz i Aspencat, caps de cartell de la 20a edició de l'Acampada Jove

Grups com La Pegatina, La Gossa Sorda o Itaca Band completaran els tres dies de festa que viurà de nou Montblanc

19 mayo 2017 22:38 | Actualizado a 22 mayo 2017 17:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’organització de l’Acampada Jove ha donat a conèixer els grups que actuaran en el festival d’enguany, que ja arriba a la vintena edició. La Raíz, La Pegatina, Aspencat i La Gossa Sorda en són els caps de cartell després que l’any passat protagonitzessin els concerts més multitudinaris.

L’Acampada també comptarà amb l’actuació de 16 grups més, vinguts de diferents punts dels Països Catalanas, com Itaca Band, Els Catarres, Boikot, Zoo, Lax’n’Busto, Strombers, Brams, Dr. Calypso, Buhos, Xeic!, Auxili, Atupa, Alquadrat, Doctor Prats, Hora de Joglars i Smoking Souls.

A més a més, per commemorar el 20è aniversari de la mort de l’actor i cantautor Ovidi Montllor, el festival comptarà amb un espectacle especial a càrrec de Feliu Ventura amb Xerramequ i els Aborígens, que presentaran ‘Faré Vacances, una visita a Ovidi Montllor’.

La festa arribarà per setè any consecutiu a Montblanc i ho farà els dies 16, 17 i 18 de juliol. Aquesta vegada, però, serà en un context especial, ja que se celebraran les 20 edicions de l’Acampada Jove, un festival que va començar l’any 1996 a Arbúcies i que a poc a poc ha anat creixent fins a arribar als 30.000 espectadors de l’Acampada 2014, l’edició més multitudinària. Algunes bandes són tot un clàssic d’aquesta cita anual de la música en català, com Dr. Calypso, el grup que més edicions hi ha participat, o Brams, que ja van ser presents l’any 1996.

Enguany, com a bandes destacades, hi haurà La Raíz; La Pegatina, que presentaran el seu nou àlbum Revulsiu; La Gossa Sorda, que s’acomiadaran dels escenaris de l’Acampada Jove en la seva última gira, i Aspencat, que farà un dels pocs concerts abans de treure el seu nou disc el setembre.

Segons el director del festival, Gerard Gómez del Moral, «el cartell vol ser un homenatge a totes les edicions que s’han celebrat, a totes les persones que hi han participat i a tots els grups que hi han actuat». A més a més, també ha recordat «la importància que un festival autogestionat i fet gràcies a centenars de voluntaris hagi arribat a celebrar 20 edicions».

L’Acampada Jove, el festival políticomusical dels Països Catalans, està organitzat per les Joventuts d’Esquerra Republicana i l’Associació Cultural Acampada Jove. Vol ser el punt de trobada de la música amb accent reivindicatiu i també un espai alternatiu als circuits convencionals. Després d’haver-se celebrat a Arbúcies i a Sant Celoni, des del 2009 s’ha fet a Montblanc.

Comentarios
Multimedia Diari