Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

'La Traviata de Verdi', del Liceu a Tortosa, Valls i l'Espluga de Francolí

El 'Liceu a la Fresca' podrà veure's el dissabte 18 de juliol

Europa Press

Whatsapp
'La Traviata de Verdi', del Liceu a Tortosa, Valls i l'Espluga de Francolí

'La Traviata de Verdi', del Liceu a Tortosa, Valls i l'Espluga de Francolí

El Gran Teatre del Liceu projectarà 'La Traviata' de Verdi des de 14 pantalles gegants repartides a 12 municipis catalans el dissabte 18 de juliol, coincidint amb la commemoració dels 15 anys de la reobertura del teatre.

En roda de premsa, el director general del Liceu, Roger Guasch, ha explicat aquest dimarts que la iniciativa es coneix com a 'Liceu a la Fresca', i recupera la tasca d'acostar l'òpera i el teatre barceloní a nous públics i per tot el territori català que abans feia 'Liceu a la Platja'.

El senyal de televisió de la projecció serà proporcionada per TV3, que paral·lelament emetrà l'espectacle pel canal 33.

La directora artística, Christina Scheppelmann, ha explicat que, per evitar el llarg entreacte de 30 minuts de 'La Traviata' -impossible de fer a la televisió-, l'òpera s'emetrà en un "fals directe" amb una pausa de cinc minuts.

Scheppelmann ha assegurat que l'adaptació al format televisiu al teatre és fàcil, i que només farà falta adequar alguns aspectes tècnics com el so o posició de les cambres.

Per amenitzar l'obra, mitja hora abans que comenci, el 33 emetrà un programa d''Òpera en Texans' dedicat a 'La Traviata' en què s'explicaran detalls i claus per interpretar-la.

Les poblacions des d'on es projectarà l'obra són: Barcelona (tres punts), Igualada, Martorell (Barcelona), Girona, Puigcerdà, Tordera (Girona), Lleida, Cervera, Vielha (Lleida), Tortosa, Valls i l'Espluga de Francolí (Tarragona).

Cada municipi facilitarà un espai per a la projecció i, en concret, Barcelona tindrà 6.000 places amb seient repartides a la Plaça Mar-Porto de la Platja de Sant Sebastià --des d'on es conduirà el programa-- i Gran Teatre del Liceu.

El Port de Barcelona oferirà 2.000 cadires per veure l'espectacle a associacions del barri, i, paral·lelament, Vodafone ha desenvolupat l''app' Barcelona Òpera Accés, que permet accedir a l'espectacle a col·lectius amb discapacitats específiques.

Sensacions dels artistes

El director musical de 'La Traviata', Evelino Pidò, ha opinat que la iniciativa és molt positiva perquè fa arribar l'òpera a tothom, i ha destacat que la música és un art "que no només toca el cor, sinó també l'ànima.

La soprano Anita Hartig ha explicat que el fet de ser gravada per una cambra l'obligarà a prendre precaucions durant la representació però que no la posarà més nerviosa de l'habitual perquè ja ha tingut experiències semblants.

El tenor Ismael Jordi s'ha mostrat il·lusionat amb la projecció perquè l'experiència de combinar cambres i teatre és nou per a ell.

Temas

  • CULTURA

Comentarios

Lea También