Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La cita de l’avellana de Riudoms

La fira anual ja escalfa motors per als dies 11, 12 i 13

Cristina Valls

Whatsapp
Imatge d’arxiu durant un moment de la cursa  de portadors de sacs d’avellanes a Riudoms en el marc de la mateixa fira.  Foto: Alba Mariné/DT.

Imatge d’arxiu durant un moment de la cursa de portadors de sacs d’avellanes a Riudoms en el marc de la mateixa fira. Foto: Alba Mariné/DT.

La Fira de l’Avellana de Riudoms torna a escalfar motors amb la seva edició número 37, juntament amb la tradicional Fira de Sant Llorenç que compleix 418 anys d’història. En aquesta cita anual, que es durà a terme els dies 11, 12 i 13 d’aquest mes d’agost, es podran aconseguir  tot tipus de productes derivats de l’avellana i altres productes de la terra com ara gelats, xarrups, licors, orxata, creps, embotits, salses, crema, confitura, avellanes crues, torrades o garapinyades, mousse, coca de músic, coca amb recapte, fruita i verdura de Riudoms. «Pels veïns de la vila és una fita important i està més que consolidada.

Pels veïns dela vila, la Fira suposa un esdeveniment imperdible

La Fira de l’Avellana té un significat molt fort i alhora molt lúdic. I és que els visitants i els autòctons volen sumar-se a la iniciativa, perquè representa la unió de les famílies a l’estiu i del gaudi del que ens fa únics», afirma l’alcalde de Riudoms, Josep Maria Cruset. Destaca, a més, el fet de preparar any rere any un grapat de novetats que estiguin a l’altura de les necessitats del públic assistent. «L’equip de treball cada any s’esforça per poder oferir quelcom nou i, tot i que a vegades sembla difícil, creiem que ho tenim força ajustat, sabem que és vital que els nostres vilatans se sentin arrelats a una fira que suma anys amb un seguit de millores», manifesta. 

Activitats per a tothom

Un dels objectius més clars és poder oferir activitats a totes les franges de públic: maratons de natació, caminada nocturna, xerrades tècniques, concert jove de música, classes magistrals i exhibicions de trial, cercavila infantil i un llarg etcètera.

Un instant de l’edició passada de la Fira de l’Avellana de Riudoms en creuar un dels concursants la línia de meta com a guanyador de la cursa de portadors de sacs d’avellanes. Foto: Alba Mariné/DT. 

Una sèrie de propostes que a més enriqueixin el coneixement dels espais patrimonials del territori riudomenc i que esdevingui d’allò més útil. Una de les iniciatives que ressalta Cruset és la de la ruta per conèixer diferents espais històrics de Riudoms. «En molts casos, el públic que s’hi acosta són residents de fa poc temps, que s’interessen per saber què va passar a la vila i quins racons té amagats», diu enorgullit el batlle. 

Pel que fa al càlcul de l’impacte en dies de fira, Cruset explica que «vam deixar de mesurar l’impacte en veure la seva complexitat. És gairebé impossible, ja que el recinte firal té diferents entrades. Del que sí que estem segurs és que l’impacte econòmic és profitós, perquè és notòria la quantitat de restaurants i aparcaments que s’omplen en aquests tres dies. Amb tot, l’alcalde riudomenc posa en valor les curses de sacs de sempre. 

Segons el batlle, el mèrit de les curses de sacs és poder finalitzar-les

Un elogi a l’esforç

«Les curses de portadors i portadores de sacs d’avellanes no són tan sols córrer amb un sac i prou. Representen un esforç molt potent, perquè si es carreguessin amb motxilla potser seria bufar i fer ampolles. S’ha de carregar el pes al coll, cosa que s’ha de fer amb molta cura i amb una gran concentració», detalla convençut el batlle de Riudoms.

Són ni més ni menys que prop de 558,5 kg de pes a una zona determinada del cos. «El mèrit és aconseguir fer el recorregut, el qual és igual si és el mateix de l’any passat o no. Crec que aquest tipus de curses són un elogi a l’esforç, són de les que et posen a prova», conclou Cruset.

Temas

Comentarios

Lea También