La propera Marató de TV3 recaptarà fons per la investigació del càncer

22 febrero 2018 12:57 | Actualizado a 22 febrero 2018 12:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La 27a edició de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio estarà dedicada a recaptar fons per a la investigació del càncer, i se celebrarà el pròxim 16 de desembre.

Actualment, el càncer és la primera causa de mort entre els homes i la segona entre les dones, segons explica la fundació de La Marató de TV3 en un comunicat. Una altra xifra per destacar és l’alta incidència d’aquesta malaltia, ja que almenys un de cada dos homes i una de cada tres dones s’estima que patiran càncer al llarg de la seva vida.

Segons les dades del Departament de Salut, els casos diagnosticats de la malaltia creixeran aproximadament fins a l’any 2025, quan es pronostica que la incidència comenci a estabilitzar-se i reduir-se perquè la població haurà adquirit alguns costums per millorar l’estil de vida.

Els experts opinen que prop del 40 % dels càncers es podrien evitar seguint unes pautes de comportament saludables, per exemple, practicar exercici, seguir una dieta equilibrada, controlar el pes, moderar el consum d’alcohol o no fumar, entre d’altres.
La supervivència a un diagnòstic de càncer ha augmentat un 7 % els últims anys a Catalunya, i se situa sobre el 55 %, una xifra superior a la mitjana europea i amb tendència a l’alça, segons afirma la fundació.

Comentarios
Multimedia Diari