L'alimentació insana provoca una de cada cinc morts a Catalunya

VSF Justícia Alimentària Global ha presentat aquest dimarts la campanya 'Enverina'm', que cerca combatre "l'alimentació que emmalalteix" i també l'informe 'Viatge al centre de la investigació que ens emmalalteix'

19 mayo 2017 16:22 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'alimentació insana, relacionada amb la diabetis, càncer d'estómac i còlon i malalties cardiovasculars, causa una de cada cinc morts a Catalunya, ha informat aquest dimarts VSF Justícia Alimentària Global en un comunicat.

L'entitat ha presentat aquest dimarts la campanya 'Enverina'm', que cerca combatre "l'alimentació que emmalalteix" i també l'informe 'Viatge al centre de la investigació que ens emmalalteix'.

El document, que analitza qüestions vinculades a la salut i a la legislació favorable a les grans corporacions alimentàries, assenyala com a principal causa de l'alimentació insana el consum de sucres, greixos insalubres i sodi, a través d'aliments processats.

L'entitat ha alertat que l'actual legislació espanyola "no afavoreix ni el control de les grans multinacionals de l'alimentació, ni que el consumidor tingui la informació al seu abast per prevenir una alimentació insana".

La campanya proposa més control per part de l'administració i una sèrie de modificacions legislatives, com ara aspectes relacionats amb la publicitat i l'etiquetatge, o impostos que permetin reduir el cost d'aliments sans i penalitzin els més nocius.

Segons l'Enquesta de Salut de Catalunya (Esca) del 2014, el sobrepès i l'obesitat afectaven el 50% de la població --un 35% tenia sobrepès i un 15%, obesitat--, amb més incidència a les classes socials baixes, que tenien el doble d'obesitat.

Respecte a la població infantil, el sobrepès afectava el 34% dels nens de famílies més desfavorides i el 15% tenia obesitat.

Comentarios
Multimedia Diari