L'antiga Escola d´Art de Reus, nova seu del Centre de les Arts Gestuals i el Circ

A l´edifici, del passeig de la Boca de la Mina, s´impartirà el grau superior de teatre i circ amb el suport de l´Institut del Teatre

Redacció

Whatsapp
Imatge de l\'antiga Escola d\'Art de Reus ubicada al passeig de la Boca de la Mina. Foto: Alba Mariné

Imatge de l\'antiga Escola d\'Art de Reus ubicada al passeig de la Boca de la Mina. Foto: Alba Mariné

L’antiga Escola d’Art de Reus, ubicada al passeig de la Boca de la Mina (barri Gaudí) acollirà la nova seu del Giny, el Centre de les Arts Gestuals i del Circ de Reus, en l’inici d’una nova etapa formativa, ja que l’equipament acollirà els estudis de grau superior de formació professional en els camps del teatre i el circ, amb l’assessorament de l’Institut del Teatre de Barcelona.

El president de la Diputació, Josep Poblet, i l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, van signar ahir el conveni de cessió de l’equipament, amb una vigència de dos anys prorrogables, i que permetrà la posada en funcionament d’un centre de formació pioner.

Segons l’acord, la Diputació de Tarragona, a més de cedir l’edifici, col·laborarà econòmicament en el finançament de les obres d’adequació d’aquest espai. En canvi, l’Ajuntament de Reus redactarà el projecte tècnic corresponent a aquest espai i durà a terme les obres, instal·lacions necessàries i equipament adient. També elaborarà el projecte, la memòria i altra documentació docent per a la implantació dels estudis i sol·licitarà a la Generalitat de Catalunya el reconeixement corresponent del nou centre, del qual tindrà la gestió. La previsió és que a partir del curs vinent ja es puguin portar a terme activitats formatives en aquest nou centre.

D’altra banda, la Diputació de Barcelona, a través de l’Institut del Teatre, donarà el suport tècnic i l’assessorament especialitzat necessari al consistori reusenc per tal que el projecte, memòries i altra documentació docent necessària per a la implantació dels estudis de circ i teatre gestual a la ciutat de Reus s’adeqüin a les potencialitats, dinamisme, rigor i qualitat que, en l’ensenyament de les arts escèniques, es requereix en l’àmbit europeu. L’edifici, ubicat al passeig de la Boca de la Mina, té una superfície total de 2.507 metres quadrats, que inclouen un gran pati central. L’immoble també disposa, a més, d’una gran zona d’aparcament.

D’altra banda, es preveu que a l’actual seu del Giny, ubicada al carrer de Pere Cavallé Llagostera, s’hi continuïn impartint cursos relacionats amb les arts gestuals, orientats en aquest cas a públics més amplis.

Temas

  • CULTURA

Comentarios

Lea También