Leonor Martín: 'L'intestí és el segon cervell'

Entrevista a la infermera i pionera en l'hidroteràpia de còlon

19 mayo 2017 23:05 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

- Vostè és pionera en la hidroteràpia de còlon. Què és?

- És un sistema de neteja de budell que abans se’n deia lavativa i ara és un mètode molt sofisticat, un sistema hidràulic que utilitza cabal, pressió i temperatura. No és gens agressiu. És relaxant perquè el canvi de temperatura d’aigua calenta i freda activa el budell i també els neurotransmissors cerebrals. Per això li diuen el segon cervell. Tota reacció que tu tens a les teves emocions passen al teu intestí.

 

-Les nostres emocions es reflecteixen al budell?

- Totalment. Quan la gent ve a fer-se una visita sempre vaig a les emocions. Intento esbrinar el problema emocional que va tenir per arribar a poder solucionar el problema.

 

-L’alimentació juga un paper clau, imagino...

- Tot va lligat. Si tu vols fer un tractament per posar-te bé has de començar per canviar els hàbits alimentaris. En funció de cada cas, has de fer una alimentació alcalina o cetònica, i acompanyar-ho d’una hidroteràpia de còlon i, si es pot, incloc també les argiles perquè l’intestí està connectat, en medicina energètica, amb la pell i quan nosaltres treballem l’intestí a través dels capil·lars venosos, la toxicitat passa a la sang i de la sang a la pell. Moltes vegades tenim taques de fongs que no sabem què són i poden ser càndides que també hem tingut a l’intestí. El 97% de població està tòxica.

 

-Com podem percebre que estem tòxics?

- Boca seca, sequedat de pell, canvis d’humor, mals de cap, vertigen... Hi ha fins a 55 símptomes que fem servir per poder diagnosticar si tens una candidiasi crònica. Tenim dos tipus de flora: la fermentativa, per regenerar totes les cèl·lules del cos, i la putrefacta. Si nosaltres matem la primera flora per un disgust, un antibiòtic o un antidepressiu, proliferaran les càndides i entrem en toxicitat. La càndida és alimentada pels sucres, les farines, els làctics i els llevats. Abans de fer la hidroteràpia de còlon i la desintoxicació s’ha de fer una bona dieta sense aquests elements.

 

-Una persona sola no pot decidir fer-se una hidroteràpia?

- No, perquè el pacient quan refereix un dolor a la panxa s’ha de saber d’on ve. Ho ha de fer personal qualificat perquè obres quatre centres energètics i molta gent descobreix d’on prové el problema.

 

-Els metges no tenen prou en compte les emocions?

- Si veig que un pacient necessita una intervenció de medicina convencional ho dic però si una persona està fent químio o ràdio la podem ajudar a oxigenar les cèl·lules bones fent una bona neteja. És complementari a la medicina convencional i al pacient no se l’observa. Jo miro l’estructura de la cara, l’expressió, l’actitud, la postura. Veus si el pacient ha tingut conflictes amb el pare, la mare...

 

-Sent que va a contracorrent de la medicina convencional?

- Hi ha un element que hem oblidat i és l’acompanyament del pacient. Jo no curo, ajudo a curar el malalt. I crec que la curació hi és sempre que el malalt estigui en el moment més adequat i amb les eines adequades.

 

-Però no tothom ho gaudeix?

- Per això cal estimular-ho. Pots veure un tumor en diferents dimensions, la microcirurgia i la farmacologia són bones, però on és la teràpia? El metge convencional s’hauria d’obrir perquè guanyaria en valors. Crec que no hem de tenir por a la malaltia, ha de ser una alternativa per fer un canvi.

Comentarios
Multimedia Diari