Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Leonor Martín: 'L'intestí és el segon cervell'

Entrevista a la infermera i pionera en l'hidroteràpia de còlon

Ester Pagès

Whatsapp
El llibre explica casos de pacients del seu centre de salut de medicina natural a Vilassar de Mar. foto: Alba Mariné

El llibre explica casos de pacients del seu centre de salut de medicina natural a Vilassar de Mar. foto: Alba Mariné

- Vostè és pionera en la hidroteràpia de còlon. Què és?

- És un sistema de neteja de budell que abans se’n deia lavativa i ara és un mètode molt sofisticat, un sistema hidràulic que utilitza cabal, pressió i temperatura. No és gens agressiu. És relaxant perquè el canvi de temperatura d’aigua calenta i freda activa el budell i també els neurotransmissors cerebrals. Per això li diuen el segon cervell. Tota reacció que tu tens a les teves emocions passen al teu intestí.

-Les nostres emocions es reflecteixen al budell?

- Totalment. Quan la gent ve a fer-se una visita sempre vaig a les emocions. Intento esbrinar el problema emocional que va tenir per arribar a poder solucionar el problema.

-L’alimentació juga un paper clau, imagino...

- Tot va lligat. Si tu vols fer un tractament per posar-te bé has de començar per canviar els hàbits alimentaris. En funció de cada cas, has de fer una alimentació alcalina o cetònica, i acompanyar-ho d’una hidroteràpia de còlon i, si es pot, incloc també les argiles perquè l’intestí està connectat, en medicina energètica, amb la pell i quan nosaltres treballem l’intestí a través dels capil·lars venosos, la toxicitat passa a la sang i de la sang a la pell. Moltes vegades tenim taques de fongs que no sabem què són i poden ser càndides que també hem tingut a l’intestí. El 97% de població està tòxica.

 

-Com podem percebre que estem tòxics?

- Boca seca, sequedat de pell, canvis d’humor, mals de cap, vertigen... Hi ha fins a 55 símptomes que fem servir per poder diagnosticar si tens una candidiasi crònica. Tenim dos tipus de flora: la fermentativa, per regenerar totes les cèl·lules del cos, i la putrefacta. Si nosaltres matem la primera flora per un disgust, un antibiòtic o un antidepressiu, proliferaran les càndides i entrem en toxicitat. La càndida és alimentada pels sucres, les farines, els làctics i els llevats. Abans de fer la hidroteràpia de còlon i la desintoxicació s’ha de fer una bona dieta sense aquests elements.

-Una persona sola no pot decidir fer-se una hidroteràpia?

- No, perquè el pacient quan refereix un dolor a la panxa s’ha de saber d’on ve. Ho ha de fer personal qualificat perquè obres quatre centres energètics i molta gent descobreix d’on prové el problema.

-Els metges no tenen prou en compte les emocions?

- Si veig que un pacient necessita una intervenció de medicina convencional ho dic però si una persona està fent químio o ràdio la podem ajudar a oxigenar les cèl·lules bones fent una bona neteja. És complementari a la medicina convencional i al pacient no se l’observa. Jo miro l’estructura de la cara, l’expressió, l’actitud, la postura. Veus si el pacient ha tingut conflictes amb el pare, la mare...

-Sent que va a contracorrent de la medicina convencional?

- Hi ha un element que hem oblidat i és l’acompanyament del pacient. Jo no curo, ajudo a curar el malalt. I crec que la curació hi és sempre que el malalt estigui en el moment més adequat i amb les eines adequades.

-Però no tothom ho gaudeix?

- Per això cal estimular-ho. Pots veure un tumor en diferents dimensions, la microcirurgia i la farmacologia són bones, però on és la teràpia? El metge convencional s’hauria d’obrir perquè guanyaria en valors. Crec que no hem de tenir por a la malaltia, ha de ser una alternativa per fer un canvi.

Temas

  • CONTRAPORTADA

Comentarios

Lea También