Les AMPA de Picamoixons, Ulldecona, i Maspujols, reconegudes per la seva tasca

Han rebut els reconeixements en el marc de la cinquena edició dels Premis FAPAC, que posen en valor els projectes realitzats per les associacions de mares i pares de Catalunya a favor de l'escola pública

23 mayo 2017 13:57 | Actualizado a 23 mayo 2017 19:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La FaPaC ha donat a conèixer els guanyadors de la cinquena edició dels Premis Fapac (Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya), que reconeixen públicament els projectes realitzats per les associacions de mares i pares de diferents centres, a favor de l’escola pública. L’objectiu dels guardons, ja consolidats, és fer visible «el valuós treball que d’una forma voluntària duen a terme les famílies, malgrat no estar prou reconegut», segons posa de relleu l’organització.

Entre els premiats n’hi ha tres de la província de Tarragona. L’AMPA de l’Escola Ramón y Cajal d’Ulldecona ha estat reconeguda per la seva campanya per als nens refugiats sirians, projecte pel qual ha quedat finalista en la categoria AMPA Solidària. 

Pel que fa a la categoria Tothom a l’AMPA, la iniciativa Ampatitza’t, impulsada per l’associació de mares i pares de l’Escola de Maspujols, ha rebut el tercer premi.

L’altre reconeixement en l’àmbit de la província ha recaigut en l’AMPA de l’Escola Rocabruna de Picamoixons que, per la seva banda, ha guanyat el segon premi en la secció Fem Xarxa per l’Èxit educatiu, de la mà de la proposta que han impulsat, batejada com Construïm Escola.

Mitjans i entitats

A més d’altres projectes d’AMPA de diferents indrets de Catalunya, La Fapac ha premiat El Crític com a mitjà de comunicació amic; a Proactiva Open Arms, com a entitat; i ha atorgat un guardó honorífic a Manuel Barbero, pare de l’escola Els Maristes de Barcelona, pel seu coratge i valentia.

La presidenta de la FaPaC, Montse Conejo, va recordar durant l’acte de lliurament dels guardons que les famílies continuen sent el motor per a la bona marxa de molts centres educatius del país, i va posar de relleu el paper actiu de mares i pares per arribar allà on no ho fa l’administració. En la seva intervenció, va encoratjar totes les famílies a continuar treballant «per evitar tancaments de línies i escoles, per aconseguir una escola inclusiva de veritat i fer que l’educació ocupi un lloc prioritari en l’agenda política».

D’entre el centenar de projectes participants, les AMPA guanyadores en cadascuna de les tres categories que premien els millors projectes solidaris, participatius i promotors de l’èxit educatiu han estat el resultat d’una votació popular online amb més de 1.500 vots registrats a través del web: www.fapac.cat/premis-fapac, on es pot consultar el llistat de tots els guardonats.

Comentarios
Multimedia Diari