Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Les cigarretes electròniques hauran de dur advertències sanitàries

Els líquids de recàrrega i les herbes per fumar també estaran sotmesos a aquesta regulació

ACN

Whatsapp

Les cigarretes electròniques hauran de dur advertències sanitàries com ja ho fan les cigarretes convencionals, segons el Reial Decret i l'avantprojecte de llei que ha aprovat aquest divendres el Consell de Ministres del govern espanyol. Els líquids de recàrrega d'aquesta modalitat de cigarretes hauran de dur, igualment, els missatges d'alerta. A banda, el govern ha prohibit la comercialització dels productes del tabac amb aromes característics, vitamines, cafeïna, taurina i altres additius associats a conceptes com l'energia o la vitalitat, colorants, additius que facilitin la ingesta o la inhalació de nicotina, i additius que tinguin propietats tòxiques. També s'estableix un registre dels fabricants, importadors i distribuïdors de productes relacionats, a efectes de control del mercat.

Els dos textos, proposats per la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, s'aproven per culminar la transposició de la normativa europea del tabac i tenen l'objectiu d'avançar en la protecció de la salut dels fumadors de tabac i productes relacionats, així com en la dels fumadors passius.

Així, el Reial Decret regula per primera vegada les cigarretes electròniques i les herbes per fumar. La nova normativa equipara aquests productes al tabac pel que fa al fet que en regula la composició, l'etiquetat i els requisits de seguretat, donant prioritat a la protecció dels menors.

En concret, sobre les cigarretes electròniques s'estableix que tant aquests dispositius com els envasos de recàrrega hauran de dur advertències sanitàries, que hauran d'ocupar un 30% de la cara exterior de l'envasat, i seguretat a prova de nens.

Es permetrà que els líquids continguin com a màxim vint mil·ligrams de nicotina per mil·lilitre, els cartutxos rebutjables o els dipòsits recarregables podran ser com a màxim de dos mil·lilitres i els envasos de líquid per a la recàrrega no podran contenir un volum superior a deu mil·lilitres.

Finalment s'estableix un sistema de notificació d'efectes adversos. En cas de notificació de risc per a la salut justificada en almenys tres estats membres, la Comissió Europea podria prohibir el producte a la resta. A banda la Comissió haurà d'informar del risc potencial per a la salut en els dos anys successius a l'entrada en vigor de la directriu.

Les herbes per fumar estaran sotmeses a la mateixa regulació. Des del govern espanyol s'indica que l'ús d'aquest producte s'ha generalitzat entre els joves, sense adonar-se que pot ser una porta d'entrada al tabaquisme.

Temas

  • salud

Comentarios

Lea También